Sport

Estavana Polman moet weg bij club na ruzie

Estavana Polman
Estavana Polman © EPA
ARNHEM - Team Esbjerg heeft de Arnhemse tophandbalster Estavana Polman laten weten dat ze na dit seizoen weg moet bij de Deense club. Dat is een jaar voordat haar contract zou aflopen.
Eerder deze maand werd al duidelijk dat de Nederlandse international overhoop lag met haar club. Begin maart zei Polman dat ze al weken werd genegeerd. "Ik had na negen jaar wel meer respect verwacht."
De 29-jarige Polman miste het grootste deel van dit en vorig seizoen vanwege blessures aan haar rechterknie. Na haar rentree kreeg ze een conflict met coach Jesper Jensen.

'Boven het team geplaatst'

Polman zou geweigerd hebben om in te vallen tijdens een duel in de Champions League omdat ze de hele eerste helft al op de bank zat. Daarop schorste Jensen haar om 'disciplinaire redenen'. Polman zou zich 'boven het team hebben geplaatst', was de lezing van de ervaren coach.
Ook het feit dat Polman na blessures zonder speelminuten bij Esbjerg meeging met Oranje naar het WK in december, zou kwaad bloed hebben gezet bij haar werkgever.

'Nooit geweigerd in te vallen'

"Ik heb nooit geweigerd om in te vallen", counterde de Arnhemse begin maart. "Ik wil niet alles zeggen, maar aan een verhaal zitten altijd twee kanten. Zoals het nu gaat is het niet oké."
Aan het eind van het seizoen komt het dus tot een definitieve breuk. Polman speelt sinds de zomer van 2013 bij Team Esbjerg. In 240 wedstrijden scoorde ze 1270 doelpunten. Daarmee is ze de clubtopscorer aller tijden. Aan de hand van de goals en assists van Polman won Esbjerg meerdere keren de landstitel en de beker en was er succes in de Champions League.