Sport

'Vitesse-supporters belaagd met hakbijlen'

De aanhang van AS Roma.
De aanhang van AS Roma. © Orange Pictures
ROMA - Een aantal supporters van Vitesse is woensdagavond aangevallen door fans van AS Roma. Dat gebeurde in het centrum van de stad, vlakbij het Collosseum.
Het ging er even hevig aan toe op straat nabij Shamrock Pub, waarbij uiteindelijk vier Tifosi van AS Roma werden opgepakt. Volgens Italiaanse media zijn er geen gewonden gevallen. De incidenten gebeurden rond 22.45 uur.

Hakbijlen

Een groep van ongeveer twintig supporters van Vitesse was aanwezig in de kroeg, toen opeens ruiten werden ingegooid en zelfs rookbommen naar binnen werden gesmeten. Volgens een aanhanger van Vitesse wilden de Italianen daarna naar binnen met hakbijlen en hamers. Ze droegen helmen. Een kort fimpje vanuit de pub laat zien dat er over en weer met spullen werd gegooid.

Ook verzamelplek vandaag

Buiten werd er vervolgens gevochten, maar al snel kwam de politie erbij die een klein aantal aanhangers van AS Roma oppakte en meenam. Het plan was dat supporters van Vitesse ook vanmiddag op deze plek samenkomen om zich klaar te maken voor de wedstrijd van vanavond in de achtste finales van de Conference League. Vitesse moet een 1-0 achterstand wegpoetsen in het Olimpico stadion.
In 2017 ging het mis voor de Europa League-wedstrijd tussen Lazio Roma en Vitesse. Supporters van de Arnhemse club gooiden onder meer potgrond in Italiaanse cafés. Er ontstond een grimmige sfeer, waarbij ook de politie snel en hard optrad.
In 2015 liep het volledig uit de hand in de historische binnenstad van Rome toen aanhangers van Feyenoord de zeventiende-eeuwse Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen beschadigden. Ook werden winkels vernield. Het leidde tot gevangenisstraffen voor fans van de Rotterdamse club.