Sport

Trainer Robbemond zwaar onder druk na nieuwe nederlaag De Graafschap

Reinier Robbemond.
Reinier Robbemond. © Orange Pictures
KERKRADE - De Graafschap verkeert in een crisis. Ook bij Roda JC was er geen zicht op verbetering en scoorden de Doetinchemmers weer niet. De positie van trainer Robbemond wankelt.
Na drie duels zonder doelpunt en de wanvertoning in Breda van vrijdag tegen NAC nog vers in het geheugen, was er maar één opdracht voor De Graafschap. Winnen uit bij de nummer zes Roda JC. Met Vergara, zijn eerste basisplek, voor Baas en Konings en Verbeek als flankspelers, gooide Robbemond het roer enigszins om.

Vertrouwen

Roda was echter de betere ploeg in het eigen Parkstad Limburg stadion. De Graafschap toonde wel wat meer vechtlust dan tegen NAC, maar de thuisploeg was feller en comfortabeler de bal. De serie van De Graafschap met veel gelijke spelen en matig voetbal heeft er duidelijk ingehakt bij de spelers die vertrouwen missen en nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval kwamen.
Reinier Robbemond blijft strijdbaar, maar zijn positie wankelt

Ondermaats

Roda kreeg de kansen en binnen tien minuten was het raak. Twee ketsers gingen er aan vooraf. Van Heertum en Van de Pavert stuntelden, terwijl Jurjus de bal voor de voeten bokste van Pflücke. Die ramde de bal binnen. Pflücke kreeg ook een grote kans op 2-0, maar dat schot ging naast. De Graafschap stelde er voor rust niets tegenover en mocht niet mopperen dat het bij rust nog in de wedstrijd zat.

Plichtmatig

In de tweede helft bleef het spel ondermaats. Onrustig aan de bal, weinig samenhang en te plichtmatig. Roda JC stelde ook teleur, maar kwam gaandeweg de tweede helft toch weer op steun. Na twee pegels op de lat van Van den Berg, scoorde Vente in dezelfde aanval wel. Hij liet Jurjus met een kopbal kansloos.

Genadeloos doek

Daarna kwamen er nog wel kansen voor De Graafschap. Van de Pavert en Van Heertum konden de spanning in de slotfase echter niet terugbrengen. De fans waren het toen zat en toonden een dodelijk spandoek vanuit het uitvak. "Reinier inpakken en wegwezen", stond er te lezen. De komende dagen zal duidelijk worden of Robbemond zijn baan houdt bij De Graafschap. Die kans is na de kansloze nederlaag bij Roda een stuk kleiner geworden.
Martin Mos, voorzitter van de Graafschap, uitte zijn frustratie op Twitter.