Sport

Vitesse gaat nog niet in op voorstel van eigenaar GelreDome

Stadion GelreDome in Arnhem.
Stadion GelreDome in Arnhem. © ANP
ARNHEM - Vitesse wil zijn vingers nog niet branden aan het nieuws dat vastgoedmagnaat Michael van de Kuit interesse heeft in een overname van Vitesse. “Er is al interesse getoond, maar daar kunnen we verder niets over zeggen. Het gehele traject van de verkoop vindt achter de schermen plaats”, aldus een woordvoerder.
De voetbalclub en het stadion zijn elkaars belangrijkste partner, maar hebben ook een geschiedenis van onderlinge conflicten. Van de Kuit is sinds september 2018 met zijn bedrijf Nedstede al eigenaar van stadion GelreDome.
Hij heeft zijn interesse in het overnemen van de Arnhemse club zondag per brief kenbaar gemaakt bij algemeen directeur Pascal van Wijk, bevestigt hij na een bericht van De Gelderlander. Van der Kuit denkt 'dat het stadion en de voetbalclub in één hand moeten komen om het voortbestaan te garanderen'.
Hij heeft bij Van Wijk het verzoek neergelegd om alle beschikbare informatie te delen. Meer zegt Van de Kuit voorlopig niet tegenover Omroep Gelderland over zijn interesse.

Meer interesse?

Vrijdag werd bekend dat Valeriy Oyf heeft besloten om zijn aandelen in Vitesse te verkopen. De 58-jarige Rus, die werd geboren in Oekraïne, treedt ook per direct terug uit de raad van commissarissen van de Arnhemse club.
Sinds de aankondiging vragen velen in de regio zich af hoe de toekomst van de club eruitziet. Oyf heeft de afgelopen jaren Vitesse vele miljoenen geleend.
Het is volgens Vitesse niet alleen aan Oyf wie de nieuwe eigenaar wordt. "Uiteraard hebben wij intensief en constructief overleg met de grootaandeelhouder. Wij zullen dan ook niet ineens geconfronteerd worden met een nieuwe eigenaar. Samen gaan we voor het beste voor Vitesse", aldus de woordvoerder.

Zie ook: