Sport

Vitesse en Heracles nemen snipperdag en stellen iedereen teleur

Heracles en Vitesse stelden teleur in Almelo.
Heracles en Vitesse stelden teleur in Almelo. © BSRAgency/Orange Pictures
ALMELO - Vitesse en Heracles hebben zondag een dagje verlof opgenomen op het voetbalveld. In Almelo werd er in de wedstrijd eigenlijk niet een keer gevaarlijk op doel geschoten. Daardoor bleef het ook bij 0-0.
Het ging de afgelopen weken weinig over voetbal in Arnhem. Vitesse kwam veelvuldig in het nieuws door ongeregeldheden op de tribune en de verkoop van de club door de Russische eigenaar Valeri Oyf. Maar er moest zondag in de eredivisie ook nog vooral gevoetbald worden.
Maar de wedstrijd tegen Heracles Almelo leek trainer Thomas Letsch ook niet echt serieus te nemen met het oog op de return tegen AS Roma aankomende donderdag. Markus Schubert stond weer eens op doel, Gyan de Regt kreeg een basisplaats en spelers als Dasa, Doekhi, Openda en Bero bleven op de bank.
Dat kwam het spel van Vitesse ook niet ten goede in Almelo. Maar de Arnhemmers hadden in de eerste helft ook het geluk dat Heracles er ook niet veel zin in had. Het meest opvallende van de eerste helft was dat trainer Thomas Letsch de jonge De Regt al na iets meer dan een half uur vanaf haalde. Hij werd vervangen door Enzo Cornelisse.
Er werd verder niet gevaarlijk op doel geschoten in een hele matige en saaie eerste helft.

Zelfde voet

In de tweede helft hoopte iedereen in het Erve Asito-stadion op een betere tweede helft. Maar Vitesse en Heracles gingen gewoon op dezelfde voet verder. Om wat nieuw elan in de ploeg te brengen bracht Letsch na een uur spelen Loïs Openda en Yann Gboho voor Thomas Buitink en Baden Frederiksen.
Dat leverde wel iets meer beweging op voorin bij Vitesse. Maar ook de Belgische topscorer van Vitesse kon amper wat creëren. Daardoor werd het publiek in het zonnige Almelo helemaal nergens op getrakteerd en bleef het bij 0-0.