Sport

Bazoer weer vraagteken bij Vitesse

Bazoer ontbreekt mogelijk weer bij Vitesse.
Bazoer ontbreekt mogelijk weer bij Vitesse. © ANP
ARNHEM - Het is maar de vraag of Riechedly Bazoer zondag met Vitesse meereist naar Almelo. De verdediger is vrijdag met lichte griepklachten van het veld gestapt. Ook Patrick Vroegh is ziek en lijkt de wedstrijd tegen Heracles niet te halen.
Of Bazoer in de basis had gestaan zondag was sowieso al niet duidelijk. De libero is na een tijdje 'niet fit' geweest te zijn, weer aan het opbouwen. De laatste weken stond Dominik Oroz in de basis bij de Arnhemmers.
Vitesse lijkt verder goed uit de wedstrijd tegen AS Roma te zijn gekomen (0-1 nederlaag, red.). Ook zijn er geen schorsingen voor de wedstrijd zondag.

Niemandsland

De wedstrijd van zondag in Almelo is misschien ook niet de wedstrijd waar alles op het spel staat voor Vitesse. Door pas twee keer te winnen na de winterstop, staan de Arnhemmers nu zesde. Op 11 punten achter nummer vier AZ. Rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal lijkt dus verder weg dan ooit. Ook lijkt het voor Vitesse nog lastig om de play-offs te ontlopen, want nummer 9 NEC staat op 9 punten.
Of trainer Thomas Letsch nog spelers rust gaat geven, na het overvolle schema, is niet duidelijk.
Vermoedelijke opstelling: Houwen, Oroz, Doekhi, Rasmussen; Dasa, Bero, Domgjoni, Tronstad, Wittek; Openda en Grbic.