Sport

Bony: 'Niet honderd procent fit, maar genoeg om bij de selectie te zitten'

Wilfried Bony traint volledig mee
Wilfried Bony traint volledig mee © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Wilfried Bony reist morgen mee met NEC naar Groningen. De Ivoriaanse spits is voldoende hersteld van zijn bovenbeenblessure om weer op de bank te zitten.
Bony raakte een maand geleden geblesseerd bij zijn debuut tegen Go Ahead Eagles. Hij moest zijn invalbeurt voortijdig beëindigen. Deze week trainde hij weer volledig mee. "Het gaat goed. Ik ben zeker nog niet honderd procent fit. Ik kan bij selectie zitten morgen. Ik kan misschien een rol van betekenis spelen als invaller. De blessure is geen probleem meer."
Bony bij selectie NEC
Elayis Tavsan, Javier Vet en Ivan Marquez zijn hersteld van ziekte en keren ook terug. Mikkel Duelund is er zeker niet bij. De Deen viel tegen AZ uit met een enkelkwetsuur. Jordy Bruijn, die al meer dan een maand buitenspel staat, zit nog niet bij de selectie. "Ik had last van mijn bovenbeen. Toen ik weer met de groep mee zou doen, werd ik ziek. Ik heb een tijdje op bed gelegen, maar sinds deze week ben ik er weer. Ik ben nog niet op en top fit, maar het gaat de goeie kant op."
Jordy Bruijn is er nog niet bij tegen FC Groningen
Jordy Bruijn is er nog niet bij tegen FC Groningen © Omroep Gelderland
Toekijken vindt Bruijn heel lastig. "
NEC won dit seizoen al twee keer van FC Groningen. In De Goffert werd overtuigend met 3-0 gewonnen en voor de beker werd het in Groningen 1-2. het is een belangrijk duel in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. FC Groningen staat één plek en één punt achter NEC. Cambuur staat momenteel achtste, maar speelt tegen Ajax. Als die wedstrijd vanavond wordt verloren, kan de winnaar van Groningen-NEC die positie overnemen. De achtste plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de play-offs.
"Dat moeten we stap voor stap doen", vindt Bony. "Iedere wedstrijd moeten we vol concentreren. Tegen AZ speelden we heel behoorlijk. We hadden kansen, maar scoorden niet toen we het verdienden." Jordy Bruijn weet ook dat het belangrijk wordt. "Groningen mag in ieder geval niet over ons heen gaan."
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, Guth, Marquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Barreto; Tavsan, Akman, Okita.