Sport

Spits Akman keert terug naar Duitsland: 'Maar NEC was geweldige keuze'

Ali Akman, nu nog spits van NEC
Ali Akman, nu nog spits van NEC © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Ali Akman keert na dit seizoen terug naar Duitsland. De spits is dit seizoen door NEC gehuurd van Eintracht Frankfurt.
"Ik ga terug naar Frankfurt. Ik hoop dat ik daar kan blijven. We zullen zien in de zomer. Of ik weer aan NEC wil worden verhuurd? Het is te vroeg om daarover te praten. Maar ik heb het hier geweldig naar mijn zin. Ik ben heel gelukkig. Ik heb echt de juiste keuze gemaakt voor mijn carrière. Ik doe hier heel veel ervaring op. Het is niet makkelijk om hier alleen te zijn. Ik ben pas negentien jaar oud en dit is mijn eerste seizoen in Europa. Ik heb het fijn met de fans, mijn ploeggenoten en de staf. Iedere dag besef ik hoe dankbaar ik mag zijn."
Ali Akman na de nederlaag tegen AZ
Ali Akman na de nederlaag tegen AZ © Broer van den Boom
Akman werkte zich tegen AZ drie slagen in de rondte. "Ik ben teleurgesteld, want er zat meer in. We hebben gestreden op het veld. Die twee goals die we nog tegen kregen, waren fataal. We hadden echt wel kansen. Ik heb alles gegeven. Zonder strijd heb je in dit soort wedstrijden helemaal geen kans."
Akman wil het seizoen waardig afsluiten met NEC. "We worden nog steeds beter. Met nog negen wedstrijden te gaan zit er van alles in. Alle spelers willen de play-offs om Europees voetbal halen. Het zal niet makkelijk worden, maar daar vechten we voor."