Sport

Letsch snapt niks van misdragingen fans: 'Ik wil deze support niet'

Scheidsrechter Dieperink stuurt de teams naar binnen.
Scheidsrechter Dieperink stuurt de teams naar binnen. © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse-trainer Thomas Letsch snapt niets van de misdragingen van supporters tijdens Vitesse-Sparta vrijdagavond. "Ik wil deze support niet."
De trainer zegt na afloop dat hij hetzelfde zag als iedereen. "Ik zag eerst iemand over het veld rennen, toen iemand met bier gooien en uiteindelijk iemand vuurwerk gooien naar iemands hoofd. Dat is waarom we ook gestopt zijn. Ik vind dit verschrikkelijk. Ik wil deze support niet. Als het goed gaat moeten we het samen vieren, maar als het niet goed gaat moeten we gesteund worden. In ieder geval niet op de manier zoals het vandaag ging."

'Wil over voetbal praten'

De trainer baalt er behoorlijk van. "De laatste dagen praat ik over niks anders dan andere zaken dan het voetbal. Over Oekraïne en nu dit. Ik wil over voetbal praten, maar het gaat vaker mis. Bij Groningen door de thuisfans, bij Utrecht door onze fans. Zo willen we niet spelen. Ik snap het ook niet. We spreken ons uit tegen oorlog en dan moeten we stoppen vanwege dit. Ik wil die zaken niet vergelijken, maar het rijmt niet met elkaar."
En dus was het een vreemde avond voor de trainer. "Iedereen is op dit moment ook boos. Op onze prestaties, maar ook over wat er is gebeurd. Het is dan ook moeilijk om voor de camera te staan, want er is teveel gebeurd."