Sport

NEC met Proper als vervanger van geschorste Schöne

Veel NEC fans tijdens de training op zaterdag
Veel NEC fans tijdens de training op zaterdag © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC mist tegen Vitesse misschien wel zijn belangrijkste speler. De ervaren Lasse Schöne is geschorst. Dirk Proper zal hem vrijwel zeker vervangen.
Schöne speelde tot nu alle competitieduels op het middenveld van NEC. Zijn coaching en gogme zal zeker gemist worden in de derby. In de bekerwedstrijd tegen Cambuur gaf trainer Rogier Meijer de Deen rust. "Dirk heeft het toen prima ingevuld. Het zijn dan kansen voor anderen om op te staan."
Zo zag de laatste training van NEC er zaterdag uit:

Vormdip

NEC mist verder Jordy Bruijn en Wilfried Bony. "Het spel is inderdaad minder goed dan voor de winterstop", beaamt Meijer. "Maar dat heeft ook zijn redenen. Ik vond ons bij vlagen tegen Go Ahead en RKC beter aan de bal. Dat gaat ook zeker weer terugkomen."
Toch pakt NEC regelmatig nog zijn puntjes mee. "De basis voor voetbal is dat je een goede organisatie hebt staan. Wij geven weinig weg en hebben een ploeg die altijd wil strijden. Niemand speelt ons zo maar weg. Het is belangrijk, dat als het even minder loopt, dat je punten blijft sprokkelen. Dat doen we", reageert Meijer op het vormdipje.
De verwachting is dat er bij NEC verder geen wijzigingen zijn in de opstelling tegen Vitesse. "We zijn er klaar voor", verwacht Meijer.

Spreekkoren

De laatste training bij stadion De Goffert werd druk bezocht. Afgezien van een paar lelijke spreekkoren van een klein groepje, verliep alles rustig en gemoedelijk. "De spreekkoren waren ook veel meer gericht naar ons in plaats van richting de tegenstander", hoorde Meijer die een korte traning hield.
"Ik denk dat alles in vergelijking met de vorige keer op een betere manier tot uiting is gebracht. Je ziet hoe het leeft met de mensen. Dat is hartstikke mooi. Laten we dat doortrekken naar de wedstrijd en geen gekke dingen doen. En dan hopelijk de volgende keer ook weer met uitpubliek dat er nu niet bij mag zijn", aldus Meijer.
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst, De Rooij, Guth, Marquez, Odenthal, El Karaouni; Barreto, Proper; Okita, Tavsan en Mattson