Sport

Blijdschap en teleurstelling om zilver op NK atletiek

Benthe König haalde zilver, maar was niet heel tevreden.
Benthe König haalde zilver, maar was niet heel tevreden. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Op de eerste dag van de NK indoor atletiek in het Apeldoornse Omnisport hebben Benthe König (kogelstoten) en Daniëlle Spek (hinkstapspringen) zilver gepakt. Al was de één na afloop teleurgesteld, terwijl de ander er heel blij mee was.
De Velpse kogelstootster König zal ongetwijfeld van tevoren hebben getekend voor een zilveren medaille, maar met 17,28 meter kwam ze niet in de buurt van wat ze in haar hoofd had. König wilde het liefst 18.30 meter stoten, om zo de WK-indoorlimiet veilig te stellen.
Kijk hier de NK Indoor Atletiek terug:
NK Indoor Atletiek
Voor Daniëlle Spek was de zilveren medaille bij het hinkstapspringen er één waar ze zeer blij mee was. Hoewel ze vorig jaar nog het goud wist te veroveren, moest ze nu haar meerdere erkennen in Maureen Herremans. Spek kwam tot 12,70 meter, terwijl Herremans over de 13 meter ging. "Maar ik spring hier een persoonlijk record indoor. Daar ben ik zeer blij mee", vertelde de Apeldoornse na afloop.

Geen medaille voor Foppen

Mike Foppen liep de 1500 meter in Apeldoorn, maar de Nijmegenaar kon niet overtuigen hij werd uiteindelijk vierde. Ook Eva Hovenkamp uit Ede kwam in actie, maar de hardloopster kwam op de 400 meter niet tot de finale.
Het NK Indoor Atletiek is dit weekend te zien bij TV Gelderland in twee extra uitzendingen op zaterdag en zondag van 17.20 tot 17.55 uur. Daarin komen alle hoogtepunten aan bod met speciale aandacht voor de Gelderse atleten, onder wie Nadine Visser, Anouk Vetter, Daniëlle Spek, Mike Foppen en Famke Heinst.