Sport

VIDEO | Nuchtere Julian Lelieveld aast stiekem op eredivisie

Julian Lelieveld verovert de bal voor De Graafschap
Julian Lelieveld verovert de bal voor De Graafschap © Orange Pictures
DOETINCHEM - Julian Lelieveld is net als vorig seizoen bezig aan een goed seizoen. Trainer Reinier Robbemond denkt dat de Arnhemmer de eredivisie in kan. Lelieveld zelf verwacht dat ook.
De 24-jarige rechtsback is een speler die zelden door de ondergrens zakt. Sterker nog, hij geldt als een van de meest constante voetballers in de eerste divisie. "Mijn contract loop dit seizoen af. Mijn ambitie is natuurlijk om zo hoog mogelijk te spelen. Als we promoveren, kan de club een optie lichten."
Julian Lelieveld over zijn toekomst
Daarmee geeft Lelieveld tussen de regels aan dat hij niet van plan is nog een jaar op het huidige niveau te blijven spelen. Gesprekken zijn er ook nog niet geweest. "We hebben ook geen technisch directeur, dus het is moeilijk om met iemand in gesprek te gaan", zegt de voormalig speler van Vitesse gevat.
Lelieveld speelt bij De Graafschap altijd en geldt dus als een betrouwbare kracht voor de club. "Mijn statistieken waren vorig jaar beter, maar ik vind zelf dat mijn spel nu beter is", geeft Lelieveld aan. "Daar wordt alleen wel vaak naar gekeken." Vorig seizoen kwam hij tot zeven assists en één goal. Nu staat de Arnhemmer op vier beslissende voorzetten en ook één goal.

Samen goals vieren

Leliveld is blij dat de tribunes weer vol zitten vrijdagavond. Tegen FC Den Bosch op de eigen Vijverberg worden ongeveer 9000 duizend mensen verwacht. Dat helpt De Graafschap, wijzen ook de cijfers uit dit seizoen. "Iedereen kijkt er enorm naar uit. Het is top. Als je foto's bekijkt uit het begin van dit jaar dat we een goal aan het vieren zijn samen. Daar word je voetballer voor."

Geforceerd

"Een volle bak geeft extra kracht", vervolgt Lelieveld. "Je kunt net iets verder gaan met publiek erachter. Als speler word je opgezweept, maar soms ga je ook minder goede ballen geven in je enthousiasme. Dan wil je misschien iets teveel aanvallen en is het wat geforceerd. Van beide kanten gebeurt het natuurlijk met de beste bedoelingen, want begrijp me niet verkeerd. Het is fantastisch dat ze er weer bij zijn."