Sport

Letsch verheugt zich op achtste finales met Vitesse: 'Dit is echt bijzonder voor Arnhem'

Thomas Letsch wijst Vitesse de weg tegen Rapid Wien
Thomas Letsch wijst Vitesse de weg tegen Rapid Wien © Orange Pictures
ARNHEM - De wederopstanding van Vitesse donderdag tegen Rapid Wien was indrukwekkend. Weer onderscheidde Vitesse zich in Europa op een positieve manier. 'Wij genieten van deze wedstrijden."
Letsch was niet euforisch na de 2-0 zege, maar de opluchting en trots was zeker zichtbaar bij de coach die Vitesse de afgelopen weken nauwelijks meer aan de praat kreeg. Tot de Europese Conference League wedstrijd in GelreDome tegen Rapid. Vitesse won weer duels. Straalde onverzettelijkheid uit en stond er als een hecht collectief.
De prestatie is uniek, want nooit eerder stond Vitesse bij de laatste zestien tijdens een Europees toernooi. "Voor Vitesse is dit echt bijzonder. Voor Arnhem is het speciaal. Dat maakt me trots. Deze wedstrijden spelen wij graag, we genieten ervan. Dat wij winnen is ook absoluut verdiend', vertelde Letsch rond het nachtelijk uur in GelreDome.

Magisch

Spits Adrian Grbic brak de ban met zijn eerste goal als speler van Vitesse: "Een ongelooflijk moment. Het is heel speciaal als je al na drie minuten de bal in het net ziet vlliegen. Na een lange periode hebben we weer gewonnen. Daar ging het om en het is ons gelukt. Als team zijn we vanavond opgestaan. Dit is een magische avond."
Vitesse zit morgen weer bij de loting. "Het maakt mij niet veel uit tegen wie we gaan spelen. Als we voetballen zoals we nu hebben gedaan, heeft iedereen het zwaar tegen ons. Er was continu strijd, we wonnen veel duels. We domineerden."

Intensiteit

Letsch had genoten. Hij benadrukte ook de andere Nederlandse prestaties. "Je voelt de sfeer in het stadion. Dat maakt je dan trots. De intensiteit was zoals we dat vaker hebben gezien in Europese wedstrijden. Maar ook in de competitie hebben we dat laten zien."

Glas water

"We hebben nu twaalf wedstrijden in Europa gespeeld. Niemand had dit verwacht. Voor Nederland bijzonder is het bijzonder dat er vier clubs nog in deze league zitten. Dat is heel knap', aldus Letsch die aangaf het succes van Vitesse ingetogen te gaan vieren.
"Misschien met een glas water. Ik doe het op mijn manier. We hebben 36 uur tot NEC. Dat is heel snel. We hebben daarmee om te gaan en ik heb er geen invloed op dat we zondag alweer vroeg moeten spelen. Voor mij is het allerbelangrijkste om de spelers weer fit te krijgen. Alleen daar heb ik invloed op."