Sport

Vitesse na vuurwerkacties: 'Onacceptabel en onbegrijpelijk'

Vitesse noemt vuurwerkactie onacceptabel
Vitesse noemt vuurwerkactie onacceptabel © ANP
Vitesse heeft afstand genomen van de supporters die zondagmiddag vuurwerk op het veld gooiden bij Utrecht-Vitesse. De wedstrijd werd tot twee keer toe gestaakt.
De club legt de link met de wedstrijd tussen Utrecht en Vitesse eerder dit seizoen in Arnhem. Toen gooiden Utrecht-fans vuurwerk op het veld en in het nabijgelegen uitvak. "Het lijkt te gaan om een vergeldingsactie, maar het is ronduit onbegrijpelijk en absoluut niet goed te praten dat een deel van het vak zo over de schreef is gegaan", aldus algemeen directeur Pascal van Wijk in een verklaring.
Hij noemt het verder een dieptepunt en spreekt van onacceptabel wangedrag. Vitesse zegt er alles aan te doen om de daders op te sporen en straffen op te leggen.
Ook de supportersvereniging van Vitesse heeft gereageerd en roept de daders op hiermee te stoppen. "We waren allemaal vol afschuw van de acties van de Utrecht-supporters, helaas hebben Vitesse-supporters zich vandaag schuldig gemaakt aan hetzelfde gedrag."
De wedstrijd werd in de eerste helft gestaakt en in de slotfase gebeurde dat opnieuw. Na overleg met de burgemeester van Utrecht - Sharon Dijksma- werd besloten het restant - drie minuten - af te maken.