Sport

NEC komt met actie om faillissement te voorkomen

Stadion De Goffert
Stadion De Goffert © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC komt met een initiatief, genaamd Ons Nest, om de club zelfstandig en financieel weer gezond te maken. Er wordt anders gevreesd voor een faillissement.
NEC benadrukt dat het vernieuwen en uitbreiden van het stadion daarbij essentieel is. Ook moeten er rondom De Goffert maatschappelijke en commerciële initiatieven komen. Zo wordt vooral gedacht aan vastgoedontwikkeling met tweehonderd huurappartementen bij het stadion.

Onderhandelingen sinds 2014

De club is bezig om het stadion terug te kopen van de gemeente Nijmegen. Daarvoor moet een bedrag van rond de 6 à 7 miljoen euro worden betaald. De onderhandelingen dateren al uit 2014 en sindsdien heeft NEC een dergelijk bedrag al aan huur betaald.

Faillissement dreigt op termijn

Als er geen beweging in komt, luidt NEC de noodklok. "Het stadion, dat in de jaren ‘30 door Nijmegenaren letterlijk met de blote handen is uitgegraven en opgebouwd, brokkelt op dit moment ook letterlijk en figuurlijk langzaam af. Als we niks doen, is het enige wat zal overblijven een faillissement van de club en de herinneringen aan vroeger. Dat wil niemand. Daarom is de urgentie hoog en actie een ‘must’ voor onze club."

Iedereen mag meedenken

Met de actie Ons Nest wil de club inspelen op de behoeften en wensen van alle belanghebbenden, zodat het gebied straks echt iets toevoegt aan de omgeving. NEC roept iedereen op om mee mee te denken. "Omwonenden, woningzoekenden, inwoners van Nijmegen, ondernemers, organisaties, frisdenkers en criticasters, jong en oud. Alle inbreng en ideeën worden op prijs gesteld."
Op 7 en 8 maart tussen 16.00 uur en 20.00 uur kunnen mensen met ideeën op dit gebied zich melden in De Goffert.