Sport

NEC'ers kijken niet meer naar onderen, maar willen play-offs halen

Mattijs Branderhorst met Cas Odenthal
Mattijs Branderhorst met Cas Odenthal © Omroep Gelderland
HEERENVEEN - NEC heeft door de zege in Heerenveen meer afstand genomen van de degradatiezone. Dat is ook geen issue meer bij de spelers.
De huidige achtste plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de play-offs en dat is nu meer een doel. "Dat zou mooi zijn, als we dat volhouden tot het einde van het seizoen. Onze eigen uitslag was vandaag belangrijk", weet doelman Mattijs Branderhorst. "Want de ploegen onderin hebben dan wel gewonnen, maar de ploegen boven ons hebben verloren. Dus we lopen in op onze concurrenten."
NEC stijgt naar de achtste plek
Branderhorst plaatst wel een kanttekening. "Als we daar willen eindigen, moet ons spel wel beter. We halen niet alles eruit wat erin zit qua voetbal. We leunen nu op onze verdediging en dat is prima. Maar we kunnen beter."

Vitesse uit

Elayis Tavsan gelooft ook in de play-offs. "Ik denk we als team ook alleen nog maar naar boven kijken en niet meer naar onderen. En als we zo doorgaan, komt het wel goed. We doen het uit vooral heel goed, de volgende uitwedstrijd weer winnen. Is dat Vitesse? Oh, dat is een heerlijke uitwedstrijd, dan moeten we vol gas erop."

Matchwinner

De aanvaller was de matchwinner in Heerenveen. "Ik dribbel met de bal naar voren. Ik zag vrije ruimte door het midden en ik dacht: het schiet hem gewoon en kijken waar die strandt. Gelukkig ging-ie er mooi in."
Elayis Tavsan
Elayis Tavsan © Omroep Gelderland
Branderhorst hield voor de achtste keer dit seizoen de nul. "Het is voor mij een heel stabiel seizoen. Ik doe weinig gekke dingen en ik sta er in principe als ik er moet staan. Ik wil die lijn zo doortrekken. Mijn contract hier loopt door, dus zolang er niks voorbij komt, blijf ik gewoon hier."

Leunen op de verdediging

De doelman ziet nog mogelijkheden tot progressie. "We zijn goed bezig, maar het spel moet echt nog beter. Daar moeten we de focus op leggen. Je kunt leunen op de verdediging, maar we mogen wel wat meer risico nemen op het middenveld en voorin en achterin met de opbouw. Nu is het vaak vechten tot het laatste moment."