Sport

Familie 'bronzen' Kimberley Bos: 'We wisten dat ze het kon'

De familie leefde intens mee met Bos.
De familie leefde intens mee met Bos. © Omroep Gelderland
EDE - De hele middag zat de familie van skeletonster Kimberley Bos in spanning, maar uiteindelijk zagen zij hun zus en dochter een historische bronzen medaille pakken op de Olympische Spelen. Samen met andere fans beleefde zij de wedstrijd in de Cees van der Knaaphal in Ede. "Dit is de kers op de taart."
"Super", is het voornaamste woord van moeder Yvonne Bos tegenover Omroep Gelderland. "We wisten dat ze het kon. Ze ging steeds sneller en nu heeft ze het gedaan. En dat in een sport die hier niet te beoefenen is. Fantastisch."

'Echt verdiend'

Ook Charissa Bos, de zus van Kimberley is trots. "Ik klap bijna uit elkaar, zo blij ben ik", zegt ze. "Ik gun het haar zo erg. Na de wereldbeker en het Europese Kampioenschap is dit echt de kerst op de taart. Na die drie goede runs verdiende ze het ook echt."
"Vorig jaar heeft ze een zwaar seizoen gehad", vervolgt Charissa. "Ze heeft zoveel moeten doen en laten om hier te kunnen staan. Zeker in het begin was er weinig sponsoring vanuit de bond. Er was weinig support, ze moest alles zelf regelen en zelf het geld bij elkaar halen om een seizoen te kunnen draaien. Dan is dit het beste wat haar kan overkomen. Het is wel balen dat we haar nu niet meteen kunnen vastpakken, maar we bellen straks sowieso."
Bekijk hier de beelden van de feestvreugde.
De familie van Kimberley Bos werd uitzinnig toen duidelijk werd dat Bos een medaille won.