Sport

Vukovic is de bekerdoelman bij NEC: 'Liefst speel ik ook competitie'

NIJMEGEN - NEC-trainer Rogier Meijer grijpt in het bekerduel tegen Go Ahead terug naar zijn basisformatie, op de doelman na. Want Danny Vukovic staat onder de lat.
De Australiër keept volgens afspraak alle bekerwedstrijden. "Ja, de beker speel ik. Ik zou graag ook in de competitie meedoen, maar Mattijs Branderhorst doet het nou eenmaal heel goed. Dus ben ik de bekerdoelman. Het is al even geleden dat ik mijn laatste wedstrijd speelde, dus ik heb er echt zin in."
NEC met Vukovic onder de lat in bekerduel
Vukovic deed het prima in de eerste drie bekerwedstrijden. "Ik heb echt het gevoel dat ik een bijdrage heb geleverd aan die overwinningen. Dat is altijd lekker voor een keeper. De focus ligt nu op het halen van de halve finale en daarin spelen we thuis. Het wordt een lastige wedstrijd. Maar we hebben veel spelers terug van blessures, het team oogt veel sterker dan een paar maanden geleden."

Eindelijk weer fans

Tegen Go Ahead speelt de doelman voor het eerst voor de NEC-fans. "Een speciaal moment, daar kijk ik echt naar uit. Voetbal is niet hetzelfde zonder supporters. We hebben ze echt gemist en zijn blij dat we ze weer gaan zien."
Danny Vukovic na de training
Danny Vukovic na de training © Omroep Gelderland
De doelman heeft al bekerfinales gespeeld. "In mijn eerste seizoen in België haalden we de finale, maar die verloren we helaas. Maar ik heb wel bekers gewonnen in Australië. Als we winnen krijgen we PSV of Ajax thuis. Het zou geweldig zijn als alle fans er dan weer in mogen. Maar eerst Go Ahead. We hebben uit van ze gewonnen, maar dat betekent niet dat het eenvoudig zal worden nu. Als we naar onze kracht en mogelijkheden spelen, dan moet het lukken."

WK met Australië

Vukovic is ondertussen ook bezig om zich te kwalificeren voor het WK met Australië. "We staan er goed voor en hebben alles nog in eigen hand. Als we de laatste twee wedstrijden winnen, zijn we er. Maar het zal niet makkelijk worden, want het zijn de sterkste landen: Japan en Saudi-Arabië. Misschien plaatsen nog meer spelers van NEC zich. Dat zou mooi zijn. Ik heb al een WK meegemaakt. Het is zo speciaal, dat blijft je je hele leven bij."