Sport

Stadion NEC mag weer volledig worden gevuld met supporters

De ingestorte tribune in het Goffertstadion
De ingestorte tribune in het Goffertstadion © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Een uitverkochte Goffert behoort de rest van het seizoen weer tot de mogelijkheden. De gemeente Nijmegen heeft NEC daar toestemming voor gegeven.
Dat zorgt voor opluchting bij algemeen directeur Wilco van Schaik. "We zijn ongelooflijk blij. We leefden de afgelopen maanden tussen hoop en vrees en dat we momenten hebben gedacht: als we ooit nog maar één wedstrijd mogen spelen in het stadion. We mogen nu helaas maar met een derde van de fans spelen. Maar het gaat al heel veel doen donderdag."

Deel uitvak ingestort

Op 17 oktober na de derby NEC-Vitesse stortte een deel van het uitvak in en bij een inspectie kwamen nog veel meer mankementen aan het licht. Maar na een grondige renovatie mag het stadion weer volledig open.
Als de coronamaatregelen verder worden versoepeld, is een volle Goffert dus weer mogelijk. "Er is heel hard gewerkt om zo snel mogelijk open te kunnen en om kwaliteit te leveren. We wilden één van de meest veilige stadions van Nederland worden en ik denk dat dat is gelukt", zegt Van Schaik.
"We zullen wel beheersmaatregelen toepassen in staanvakken. En op de businesstribune is de placering wat anders, met iets grotere stoelen. Maar het stadion is veilig genoeg om een overwinning op Go Ahead Eagles op te vangen. Er kan volop gejuicht worden, maar je kunt natuurlijk niet met honderd man op één vierkante meter gaan staan."