Sport

Vitesse trapt 'prachtige maand' gevuld met topduels af bij FC Twente

Thomas Letsch ziet alleen maar 'prachtige wedstrijden' voor Vitesse in februari
Thomas Letsch ziet alleen maar 'prachtige wedstrijden' voor Vitesse in februari © Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse staat voor een zware maar vooral ook interessante periode van grote wedstrijden. Die serie begint zaterdagavond in Enschede. "Iedereen zegt zwaar, ik vind het geweldig", aldus Thomas Letsch.
Voor de trainer van Vitesse is het glas altijd halfvol. De Duitse succescoach bekijkt het leven zo positief mogelijk, ook al verliep de laatste wedstrijd voor de Arnhemse club dramatisch. Tegen FC Groningen liep topscorer Loïs Openda tegen een rode kaart op. De Belg is dus geschorst. Vitesse ging thuis met 3-1 onderuit.
Vitesse kijkt reikhalzend uit naar 'super maand februari'
Letsch: "Natuurlijk willen we dat rechtzetten en is Openda een speler met specifieke kwaliteiten die de andere aanvallers minder hebben. Maar we hebben nog genoeg gevaarlijke spitsen in onze selectie zoals Baden Frederiksen, Buitink, Gboho en Grbic", counterde Letsch na de laatste besloten training van vrijdag.
Nu Vitesse op Hilary Gong en wat spelers met lichte 'verkoudheidsklachten' na kan bogen op een fitte en complete groep is er voor Letsch extra reden om positief vooruit te kijken op 'supermaand februari.'

Zeven topduels

"Na FC Twente zaterdag spelen we voor de beker in Amsterdam tegen Ajax. We strijden tegen Rapid Wien in twee wedstrijden om de volgende ronde in de Conference League en treffen ook PSV en FC Utrecht in deze maand. En natuurlijk de derby tegen NEC. Ik zie het anders dan zwaar. Het is een kans om te laten zien dat we daar als ploeg klaar voor zijn. Het zijn prachtige topduels", jubelt Letsch.

Bazoer bleef

Richedley Bazoer keert in Enschede terug in de basis. Vanwege 'privéredenen' bleef de centrumverdediger twee weken geleden tegen FC Groningen aan de kant. "Ze hebben een mix van talent en ervaring en Twente staat ook hoger dan wij. Thuis verloren we en dat was niet best. Maar het was het begin van dit seizoen."
Bazoer bleef ondanks belangstelling van onder meer PSV en Feyenoord in Arnhem. "Daar heb ik ook wel zelf voor gekozen", beweerde de Utrechter. "Ik weet wat ik hier heb. We gaan de komende maanden weer proberen Europees voetbal te halen met de club."

Baden Frederiksen

Tegen Twente (aanvang 21.00 uur) verschijnen ook de belangrijke middenvelders Sondre Tronstad en Matus Bero weer aan de aftrap. Baden Frederiksen vervangt vrijwel zeker Openda in de aanvalslinie. De Deen maakte vlak voor de winterstop vier goals in twee wedstrijden tegen Sparta Rotterdam.
Vermoedelijke opstelling: Houwen, Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Eli Dasa, Bero, Tronstad, Huisman (Buitink), Wittek; Baden Frederiksen en Grbic