Sport

NEC mist Bony, Proper én Marquez tegen hekkensluiter PEC

Ivan Marquez ontbreekt vanwege een schorsing
Ivan Marquez ontbreekt vanwege een schorsing © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC gaat met een flink gewijzigde formatie zaterdagavond naar Zwolle voor de uitwedstrijd tegen PEC.
Dirk Proper is geblesseerd en Ivan Marquez is na zijn rode kaart tegen Feyenoord geschorst. De nieuwe aanwinst Wilfried Bony is nog niet speelgerechtigd.
Bony traint uitstekend, maar mag nog niet spelen voor NEC
Jonathan Okita en Edgar Barreto zijn weer fit en speelklaar en Souffian El Karouani is terug van de Afrika Cup. Jordy Bruijn heeft geen last meer van zijn hoofdblessure. Rens van Eijden, Joep van der Sluijs en Mathias De Wolf trainen ook weer mee, maar zijn nog niet wedstrijdfit. De enige afwezige is verder Pedro Ruiz, de Spaanse spits is na een knieblessure nog maanden uitgeschakeld.

Vet mogelijk in de basis

Trainer Rogier Meijer liet in het midden of hij 5-3-2 of 4-3-3 gaat spelen in Zwolle. Bij 5-3-2 zou Calvin Verdonk of Edgar Barreto centraal achterin terecht kunnen komen. Maar omdat de trainer nog voorzichtig wil zijn met de routinier uit Paraguay, ligt 4-3-3 meer voor de hand. Dan zou er op het middenveld plek komen voor Javier Vet en speelt Ali Akman in de spits.

Slechte resultaten

NEC won dit seizoen thuis met 2-0 van hekkensluiter PEC. Maar in Zwolle hebben de Nijmegenaren recentelijk weinig succes. De laatste keer was voor de beker in 2017 en toen werd het 2-0. Eerder dat jaar verloor NEC in Zwolle met 3-1 en een seizoen daarvoor met 2-0.
De meest pijnlijke nederlaag was in 2014 in de halve finales van de beker. PEC won na een ketser van doelman Dennis Gentenaar met 2-1 en won later zelfs de beker.
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, Guth, Odenthal, El Karouani; Vet, Bruijn, Schöne; Tavsan, Akman, Mattsson.