Sport

Wijchenaar Bicentini met Canada vrijwel zeker van WK

Remko Bicentini bij de Waalbrug
Remko Bicentini bij de Waalbrug © Broer van den Boom
SAN SALVADOR - Remko Bicentini is met Canada vrijwel zeker van deelname aan het WK voetbal in Qatar. Zijn land won met 2-0 in El Salvador en is koploper in de kwalificatiepoule van Midden-en Noord-Amerika.
Bij El Salvador stond Vitessenaar Enrico Hernandez in de basis. Canada heeft vier punten voorsprong op de Verenigde Staten en Mexico en acht punten op Panama. De eerste drie landen gaan direct naar het WK en met nog drie wedstrijden te gaan kan het eigenlijk niet meer misgaan. Een gelijkspel uit tegen Costa Rica in maart maakt kwalificatie definitief.
Bicentini, die in Wijchen woont en assistent-trainer is bij NEC, is assistent-bondscoach van Canada. Daarvoor was hij succesvol als bondscoach van Curaçao, waar hij moest wijken voor Guus Hiddink.

Mogelijk meer NEC'ers

Op het WK in Qatar eind dit jaar treft hij mogelijk meer spelers van NEC. De Australische doelman Danny Vukovic is met zijn land nog volop in de race voor een WK-ticket. En Marokko met Souffian El Karouani speelt in de play-offs om WK-kwalificatie een tweeluik tegen Congo, waarvoor Jonathan Okita uitkomt.