Sport

De Graafschap kan ook bij ADO niet overtuigen, maar pakt wel een punt

Acheffay loert, Breinburg (ex-De Graafschap) loopt mee
Acheffay loert, Breinburg (ex-De Graafschap) loopt mee © Orange Pictures
DEN HAAG - De Graafschap heeft opnieuw een zwakke indruk achtergelaten. Op bezoek bij ADO Den Haag bleef het 0-0. De thuisploeg was energieker en kreeg de beste kansen.
Na de wanvertoning vorige week thuis tegen Almere City voerde Reinier Robbemond een aantal wijzigingen door. Sam Hendriks, net gepresenteerd, kreeg direct een plek in de spits. Korte keerde terug ten koste van Brittijn en ook Fortes maakte zijn rentree in de basis na zijn optreden in de Afrika Cup. Daardoor begon Rick Dekker op de bank.

Inkomende Fortes

Met ongeveer 2000 toeschouwers op de tribunes in Den Haag, werd De Graafschap direct teruggedrongen op eigen helft. Tot grote kansen leidde dat niet. Halverwege de eerste helft kregen de Achterhoekers wel een prima mogelijkheid om de score te openen. Korte legde op de achterlijn terug op de zestien waar Opoku na een overstapje hoopte op de inkomende Fortes. Die schoot naast.
De Graafschap werd naarmate de eerste helft vorderde steeds slordiger. De ploeg van Robbemond verloor de meeste duels en zag een energieker ADO bouwen aan een groter overwicht. ADO, dat Elia en Breinburg kwijtraakte door blessures, kreeg vlak voor rust de grootste kans. Bourard zag echter dat Jurjus uitstekend reageerde op een gevaarlijk schot.
Sam Hendriks bleef een uur staan.
Sam Hendriks bleef een uur staan. © Orange Pictures
In de tweede helft bleef ADO de betere ploeg, al viel ook het team van Ruud Brood tegen. De Graafschap kon weinig druk ontwikkelen en moest zich vooral beperken tot tegenhouden, net als in de tweede helft vorige week tegen Almere.

Eiland

Robbemond haalde Hendriks na een uur naar de kant. De spits uit Doetinchem had een ondankbare taak in de punt van de aanval waar hij op een eiland stond en weinig bruikbare ballen kreeg.

Twee goals

ADO kreeg nog twee grote kansen via invaller Kishna en in de slotfase was ook Bourard dichtbij de 1-0. Maar die viel uiteindelijk niet. De Graafschap mocht met het punt niet mopperen, maar slaagde er dus niet in de stap terug naar de subtop te maken. Na de winterstop is het spel van De Graafschap bijzonder matig. In vier wedstrijden werd slechts twee keer gescoord.
Luister naar de reacties van debutant Sam Hendriks en trainer Reinier Robbemond: