Sport

Robbemond blij met komst Hendriks en terugkeer Fortes

Robbemond kijkt uit naar ADO-De Graafschap.
Robbemond kijkt uit naar ADO-De Graafschap. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Reinier Robbemond kan met een bijna volledig fitte selectie naar Den Haag zondagmiddag voor de wedstrijd tegen ADO. Er is een nieuwe spits bij, Sam Hendriks, en Jeffry Fortes is teruggekeerd van de Afrika Cup.
De trainer is erg content met zijn nieuwste aanwinst, zo vertelt hij vrijdag. "We zochten al langer een spits, want we krijgen veel kansen en scoren weinig. Dat komt met name doordat we weinig echte doelpuntenmakers in onze selectie hebben. Het was niet gemakkelijk om de gewenste spits binnen te halen, maar het is gelukt."
Bekijk hier hoe Robbemond denkt over Hendriks:
Hendriks droomde elke dag van scoren op Vijverberg
Robbemond typeert Hendriks als een spits 'die altijd zijn doelpunten maakt'. Het is een jongen die hier uit de opleiding komt en daarna een bepaalde weg is ingeslagen. Maar hij heeft altijd het gevoel bij deze club gehouden en hij weet wat er verwacht wordt hier. Dat is dus een mooie match. Ik vind het een hele goede spits die we goed kunnen gebruiken."
Wat Robbemond betreft is hij zondag meteen klaar om in actie te komen voor zijn nieuwe club. "Hij heeft vandaag meegetraind en afgelopen zondag nog 90 minuten gespeeld. Hij is dus fit en klaar. We hoeven niet voorzichtig te zijn dus. Wat mij betreft kan hij in actie komen."

Basis?

Het zou zomaar meteen eens een basisplaats kunnen worden voor de aanvaller. Want Danzell Gravenberch, die de afgelopen wedstrijden in de spits stond, heeft corona. "En dat is helaas niet de eerste keer dit seizoen. Het is al de derde of vierde keer dat hij in quarantaine moet. Dat maakt het extra sneu. Hopelijk heeft hij niet teveel klachten en is hij er snel weer bij."
Naast Hendriks beschikt trainer Robbemond nu ook over Jeffry Fortes. Die de afgelopen weken met Kaapverdië uitkwam op de Afrika Cup. "Ja, hij is terug van vakantie", lacht de trainer. "Nee, zo heeft hij het zelf niet beleefd. Maar ik ben er blij mee. Hij brengt veel positieve energie mee. Dat helpt ons tegen een goede ploeg als ADO."
Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Fortes, Schuurman, Opoku; Acheffay, Hendriks, Korte.