Sport

Hendriks droomde elke dag van scoren op Vijverberg: 'Wordt nu wel eens tijd'

DOETINCHEM - Sam Hendriks keert na 9 jaar terug bij De Graafschap. De ploeg waar hij werd opgeleid en waar hij nu ook vol trots weer het blauw en wit aantrekt. Wat hem betreft gaan de supporters veel doelpunten van hem zien.
Een glimlach kan Hendriks niet onderdrukken als hij voor het eerst vrijdag op het trainingsveld stapt in Doetinchem. "Het voelt goed hier. Het is een tijd geleden dat ik hier ben geweest en nu je ouder wordt vraag je je toch wel af of het ooit nog eens gaat gebeuren, spelen voor De Graafschap."
Kijk hier naar de trotse Sam Hendriks:
Hendriks droomde elke dag van scoren op Vijverberg
En het gebeurde. De Doetinchemmers huren hem voor een half jaar met de optie voor nog een jaar van Cambuur Leeuwarden. En dus kan Hendriks terug naar Doetinchem, waar hij geboren en getogen is. "Mijn familie en vrienden zijn ook heel blij met die stap, die wonen nog allemaal hier. En ik heb hier zelf ook een huis, dus ik ben eigenlijk ook nooit echt weggeweest."

'Keuze snel gemaakt'

Toen De Graafschap aanklopte hoefde de aanvaller ook niet lang na te denken. "Ik heb hier perspectief op speelminuten en het is een prachtige club. De keuze was snel gemaakt. 9 jaar geleden speelde ik hier vier minuten. Nou, die moeten nu wel in te halen zijn. Ik hoop ook snel doelpunten te mogen maken, maar daar heb ik wel vertrouwen in."
Dat scoren is ook een langgekoesterde droom van de spits. "Ik kwam hier al vanaf ik tien was. Ik stond hier op de Spinnenkop, dat was heel mooi. En natuurlijk droomde ik elke dag wel van scoren op de Vijverberg. Het wordt dus wel eens tijd dat dat gaat gebeuren."

Nog een jaar?

En mocht het scoren zo goed bevallen in Doetinchem, is er dus nog een optie voor nog een seizoen. "Daar ga ik keihard voor werken. Ik wil gewoon eerst lekker doelpunten maken en dan gaan we wel zien wat de toekomst brengt. Maar het is zeker een optie, dat lijkt me heel mooi."