Sport

De Graafschap hengelt nieuwe spits binnen

Sam Hendriks komt De Graafschap versterken.
Sam Hendriks komt De Graafschap versterken. © ANP
DOETINCHEM - De Graafschap heeft zijn gewenste nieuwe spits binnen. De 27-jarige Sam Hendriks wordt voor een half jaar gehuurd van Cambuur Leeuwarden. Met de optie voor nog een seizoen.
Sam Hendriks is geen onbekende voor de Superboeren. De aanvaller is geboren en getogen in Doetinchem en speelde ook in de jeugd van De Graafschap.
Nadat hij één wedstrijd speelde in het eerste, vertrok hij naar Ajax. Daarna speelde hij ook nog voor Go Ahead Eagles, Leuven en Cambuur Leeuwarden.
Manager voetbalzaken, Peter Hofstede, is blij met de aanwinst. “Wij hebben gekeken wat beschikbaar en ook haalbaar was. Sam heeft in de eerste divisie altijd zijn goals gemaakt. Inmiddels heeft hij ruim 200 wedstrijden betaald voetbal in de benen en wist hij het net zo’n 75 keer te vinden. Deze cijfers mag hij nu bij ons uitbouwen”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede.

'Bijzonder gevoel'

Ook Hendriks is content met zijn terugkeer. "Ik ben er heel blij mee en het geeft wel een bijzonder gevoel", aldus Hendriks over zijn terugkeer op De Vijverberg. Hendriks hoopt bij De Graafschap veel tot spelen te komen: "De Graafschap is een prachtige club en toen ze zich meldden was de keuze makkelijk."
Hendriks kan zondag al in actie komen tegen ADO Den Haag.