Sport

NEC is rond met Bony: 'Ik verwacht een eerlijke kans'

Bony na zijn eerste training bij NEC.
Bony na zijn eerste training bij NEC. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Wilfried Bony heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen bij NEC. De Ivoriaanse spits sluit per direct aan bij de selectie.
"Ik ben blij om bij NEC aan de slag te gaan", laat Bony weten. "Nadat Ted van Leeuwen, met wie ik altijd goed contact heb onderhouden, me polste om in Nijmegen aan de slag te gaan heb ik weloverwogen de beslissing genomen voor NEC te tekenen. Na de ontbinding van mijn contract in Saudi-Arabië was ik er nog niet klaar voor om te stoppen met voetbal. In Nederland heb ik een fijne tijd gehad en ik ben heel blij dat ik de kans krijg om in de Eredivisie uit te komen."
Toen Bony deze week al meetrainde bij de ploeg van Rogier Meijer, reageerden NEC-supporters negatief vanwege zijn historie bij Vitesse. Sfeergroep Legio Noviomagum plaatste een statement op de website, waarbij de berichten over het aantrekken van Bony ‘erg verontrustend’ worden genoemd.

'Ik verwacht een eerlijke kans'

"Hoewel ik me ervan bewust ben dat dit voor sommigen een gevoelige overstap is, verwacht ik dat ik een eerlijke kans krijg om me op een positieve manier te presenteren aan onze supporters. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden, zodat ik snel belangrijk kan zijn voor het team”, stelt de 33-jarige aanvaller.
NEC zocht naar een nieuwe spits, omdat Pedro Ruiz langdurig geblesseerd raakte. “Het vinden van een balvaste spits is altijd lastig, in de winter al helemaal. Daarnaast merkten we dat anno 2022 veel clubs huiverig zijn om spelers af te staan. Voor je het weet heb je een handvol positief geteste spelers en zit je in de problemen”, legt technisch directeur Ted van Leeuwen uit.

'Aanzienlijke trainingsachterstand'

"We hebben ingecalculeerd dat Wilfried een aanzienlijke trainingsachterstand heeft. Dat is weg te werken. Voor iemand die al zo lang uit de roulatie is, vind ik hem nog opmerkelijk fit. Hij wil het liefst nog anderhalf jaar voetballen en dan zijn indrukwekkende loopbaan eervol eindigen. In de komende maanden gaan we zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Voor nu en het jaar daarop.”