Sport

Restaurantpersoneel staat te trappelen: 'Lekker dat we weer mogen'

Personeel van hotel restaurant Villa Ruimzicht staat te trappelen
Personeel van hotel restaurant Villa Ruimzicht staat te trappelen © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Restaurants mogen sinds woensdag weer klanten ontvangen. Ook bij hotel restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem leidt dat tot grote vreugde.
"Het mag weer. Je kunt weer vol gas lekkere dingen maken. En dat is waar iedereen zijn hart ligt. Het is wel heel lekker dat we weer mogen. Het werd tijd", verzucht productiechef Daan.

'Voelt goed'

"Het tempo gaat weer omhoog. Terug naar de oude gang van zaken. Dat voelt wel goed", benadrukt hij.
Daan werkt al sinds zijn 13e in de horeca. "Op mijn 17e ben ik met de koksopleiding begonnen. Die heb ik in vier jaar afgerond. Sindsdien werk ik in de keuken."

'Geen heel beste stemming'

De afgelopen periode was zwaar, beaamt hij. "Er was geen heel beste stemming. Ik wil graag voor mensen zorgen en je kunt eigenlijk niet zoveel. Het is vooral nieuwe dingen bedenken en zorgen dat je je niet verveelt."
Ook souschef Bastiaan is blij dat de lockdown voorbij is. "Eindelijk mogen we de gasten weer fysiek in het restaurant ontvangen en ze in de watten leggen."

'Misschien loopt het wel vol'

"Vandaag is het aftasten wat er gaat gebeuren, maar we hopen weer als vanouds te gaan draaien. Lange tijd hebben we alleen hotelgasten op hun kamers bediend. Nu kun je voor een onverwachte verrassing komen te staan dat het volloopt."
"Het was afzien", geeft Bastiaan toen. "Maar niet alleen bij ons. Wij zijn er gelukkig goed doorheen gekomen. We hebben het hotel piekfijn in orde kunnen maken."

'Vrijheid is fijn'

In Apeldoorn grepen veel mensen de mogelijkheid aan om in de stad te gaan lunchen. "Heerlijk", zeggen een broer en zus. "Gezellig met mijn broer. Ik vind dit heel belangrijk. Dit zijn de enige uitjes die makkelijk gaan. Die vrijheid is fijn."
Haar broer sluit zich daarbij aan. "Het was alweer een paar maanden geleden. Heel plezierig dat je weer onder de mensen kunt komen. Dit zijn de dingen die het leven leuk maken. Dat doen we graag."

'Puur plezier'

Een andere man heeft niet geluncht, maar wel genoten. "Heerlijk voor het eerst weer een krantje gepakt. Tijd voor mezelf genomen. Lekker cappuccino gedronken met een stukje appeltaart. Genot, puur plezier. Lekker genieten. Andere mensen ontmoeten, muziek luisteren."
"Ik ben blij dat alles weer open is", benadrukt een stadgenoot. "Ik ben er gelijk gebruik van gaan maken. Het was heerlijk. Het is heel fijn. Een stukje gezelligheid dat je weer onder de mensen kunt komen. En het is ook fijn voor de ondernemers."