Sport

Rode kaart breekt matig Vitesse op tegen FC Groningen

De rode kaart van Openda brak het duel open.
De rode kaart van Openda brak het duel open. © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse heeft zaterdagavond een beroerde thuiswedstrijd op de mat gelegd tegen FC Groningen. In Arnhem werd het 1-3 en dat kwam mede door een rode kaart van Loïs Openda, waardoor Vitesse lange tijd met tien man moest spelen.
De Arnhemmers begonnen aan de wedstrijd zonder de afwezige Riechedly Bazoer en Sondre Tronstad. Daardoor kregen Patrick Vroegh en Enzo Cornelisse weer een basisplaats.
Maar dat legde niet veel windeieren. Want Vitesse en FC Groningen maakten er echt een heel saai eerste half uur van. Er waren amper kansen te noteren. Na 34 minuten kwam er eindelijk wat opwinding in het stadion, alleen niet op de positieve manier.
Loïs Openda was met Mike te Wierik verwikkeld in een duel, waarin de Belg zijn elleboog gebruikte. Na ingrijpen van de VAR kon Loïs Openda met een rode kaart inrukken.
Openda krijgt een rode kaart.
Openda krijgt een rode kaart. © Omroep Gelderland
Vervolgens werden de zorgen voor Vitesse groter, toen Strand Larsen de bezoekers ook nog eens op voorsprong zette met een kopbal. Daardoor ging Groningen ook met een voorsprong rusten.

Wissels

Na de rust probeerde Letsch het meteen met drie wissels om Groningen uit balans te krijgen. Maar Bero, Huisman en Dominik Oroz konden weinig toevoegen aan het spel van Vitesse in de tweede helft. Groningen had het met een man meer goed voor elkaar in GelreDome en kreeg dan ook in de tweede helft de grootste mogelijkheden op een doelpunt, maar Meijer en De Leeuw kregen de bal bijvoorbeeld niet in het net.

Tweede treffer

Die laatstgenoemde liet het daar niet bij zitten. Vitesse zette meer druk om de gelijkmaker te forceren en dat zorgde voor veel ruimte achterin bij de Arnhemmers. Uiteindelijk was het Michael De Leeuw die de tweede treffer kon maken en daarmee het duel besliste.
De Leeuw maakt 0-2 voor Groningen.
De Leeuw maakt 0-2 voor Groningen. © Omroep Gelderland
Daarna werd het nog erger voor de Arnhemmers. Eli Dasa ging de fout in en daar profiteerde Daniël van Kaam van, die de bal in de verre hoek schoof.

Eretreffer

Vitesse mocht nog wel een eretreffer maken in het duel. Geklungel van Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh betekende dat Dominik Oroz een tegen hem aangeschoten bal kon binnen werken: 1-3.