Sport

Robbemond reageert op slecht voetbal De Graafschap: 'Met de fans halen we er echt meer uit'

Robbemond: "Steun van fans in stadion doet bij ons heel veel"
Robbemond: "Steun van fans in stadion doet bij ons heel veel" © Orange Pictures
DOETINCHEM - Niet voor het eerst dit seizoen stelde De Graafschap vrijdagavond teleur op eigen veld. In extremis werd nog gewonnen van Almere, maar het voetbal was vooral in de tweede helft slecht.
Trainer Reinier Robbemond beaamde dat ook volmondig toen De Graafschap na een late goal van invaller Giovanni Korte met de schrik vrijkwam. "Ik vond ons voor rust wel dominant. Almere kwam eigenlijk niet van de eigen helft af. We waren vast aan de bal en nauwkeurig. Maar behalve wat geblokte schoten kwamen we niet tot kansen inderdaad. De tweede helft was erg matig, slecht zelfs."

Geen diepte

Het was ook voor Robbemond zoeken naar een verklaring die opnieuw koos voor Danzell Gravenberch als centrumspits. Hij staat bekend als een aanspeelpunt, met vooral veel fysieke kracht. "Een ander type dan Konings of Haen", vertelt Robbemond.
"Niet dat het aan hem ligt, maar dat betekent dus ook iets voor de mensen om hem heen. We hadden niet de diepte en kwamen weinig in de ruimtes waar we normaal gesproken wel veel komen. Dat scheelt kansen en het doet iets met een tegenstander."

Positieve draai

Almere kreeg meer vat op De Graafschap en was in de tweede helft zelfs beter en gevaarlijker. "Je wilt bovenin meedoen en ook de stand doet dan wel wat met de jongens. Ze denken misschien: het zal toch niet weer zo'n wedstrijd worden. Zij krijgen hoop terwijl het bij ons aan de bal slecht was. Maar nu winnen wij uiteindelijk zo'n wedstrijd wel. Dat is de eerste keer dat we dat voor elkaar kregen", gaf Robbemond er nog een positieve draai aan.

Volksclub

In de eerste helft liepen fans het stadion binnen. Ze protesteerden tegen de coronamaatregelen die er nog steeds voor zorgen dat supporters geen voetbal mogen zien. "Voor mij was het ook een verrassing", reageerde Robbemond die het ontbreken van fans als een grote oorzaak ziet voor het matige spel. "100 procent zeker dat we er dan meer uithalen. Wij zijn nog een echte volksclub waar ook altijd veel supporters aanwezig zijn die zich ook volop laten horen."

Emoties

"Met publiek op De Vijverberg speelde De Graafschap dit seizoen inderdaad beter. "Je ziet het ook aan de statistieken bij de andere clubs in thuiswedstrijden. Die steun geeft je zo'n ander gevoel als speler. Ik krijg alweer kippenvel als ik eraan denk. De emoties die loskomen bij bepaalde situaties en zeker hier gebeurt dat. Het is wat voetballen zo mooi maakt."

Zie ook: