Sport

Pover De Graafschap zegeviert eindelijk weer eens op eigen Vijverberg

De Graafschap stelde thuis opnieuw teleur, maar won wel.
De Graafschap stelde thuis opnieuw teleur, maar won wel. © Orange Pictures
DOETINCHEM - Een zwak De Graafschap heeft ternauwernood gewonnen van Almere City. In de slotfase van een bijzonder pover duel besliste invaller Korte de wedstrijd in Achterhoeks voordeel.
In uitwedstrijden presteert en voetbalt De Graafschap de laatste maanden beter dan op de eigen vertrouwde Vijverberg. Dat bleek ook op een kille vrijdagavond weer waar De Graafschap op jacht ging naar eindelijk weer eens een driepunter. De laatste overwinning in Doetinchem dateert inmiddels van 29 oktober toen ADO in de slotfase werd geklopt.

Geen kans

De Graafschap trok het duel tegen het povere Almere City, dat onder Alex Pastoor ook de weg omhoog nog niet heeft gevonden, naar zich toe. Na ruim een kwartier had de ploeg van Robbemond zelfs lange fases balbezit, maar het leidde niet tot kansen. Dat was ook het euvel van de eerste helft waarin Almere verdedigde, De Graafschap controleerde maar niet één keer tussen de palen schoot.
Af en toe was er een poging en ontstond er wat dreiging, maar behalve een aantal losse flodders over het doel of naast viel er weinig te vrezen voor Agil Etemadi, de ex-keeper van De Graafschap.

Statement

Na een half uur gebeurde er wel ineens iets. Uit het niets verscheen een groep van ongeveer dertig fans die met spandoeken op de Spinnenkop tribune plaatsnamen. "De maat is vol", stond onder meer te lezen en waren gericht aan de politiek die nog altijd geen publiek toelaat bij voetbalwedstrijden. Directeur Hans Martijn Ostendorp daalde af van de tribunes toen scheidsrechter Martens het duel zelfs moest stilleggen.
De wedstrijd lag even stil vanwege een statement van de fans in het stadion.
De wedstrijd lag even stil vanwege een statement van de fans in het stadion. © Orange Pictures
De fans zongen De Graafschap toe en bleven ongeveer vijf minuten op de tribune staan. Toen verlieten de boze fans via een zijuitgang weer het stadion. Vervolgens kabbelde het duel voort totdat ook de zeven extra minuten voorbij waren.
De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp over de onderbreking door de supporters:
De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp over de onderbreking door de supporters
In de tweede helft bleef het spel van De Graafschap slecht. Al snel greep Robbemond in met een driedubbele wissel. Hij bracht Lieftink, Konings en Korte, maar het hielp allemaal niets. Almere was zelfs gevaarlijker na rust, maar ook de ploeg van Pastoor kwam tot weinig daden in het povere duel op de kille Vijverberg.
Pas in de slotfase van de tweede helft schoot De Graafschap nog een keer op doel. Lieftink zag een afvallende bal echter ruim naast gaan en zo kwamen de Achterhoekers net als vorige week tegen Excelsior niet tot scoren.

Korte slaat toe

Zo leek het duel te eindigen in een bloedeloze 0-0, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd sloeg De Graafschap toch nog toe. Konings legde terug op Korte die met de wreef hard binnenschoot. Zo won de thuisploeg toch nog, de eerste zege sinds bijna drie maanden en kwam de ploeg van Robbemond met de schrik vrij.