Sport

NEC-doelman Branderhorst niet bezig met clean sheets

Mattijs Branderhorst
Mattijs Branderhorst © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Hij hield al zeven keer de nul dit seizoen, maar NEC-doelman Mattijs Branderhorst is daar volstrekt niet mee bezig.
Wel geeft het zekerheid dat het elftal kan vertrouwen op de doelman en de defensie. "Het staat verdedigend als een huis", vindt de doelman. "En af en toe zit het ook een beetje mee. Want tegen Heracles kregen we de eerste vijf minuten al een bal op de paal. Als die erin gaat, krijg je andere statistieken."
NEC vertrouwt op sterke defensie tegen Feyenoord
"Het geeft wel aan dat we kunnen bouwen op onze verdediging. Het veldspel is misschien de laatste weken wat minder, maar als we de pot dicht houden, dan blijven we punten sprokkelen. Mijn seizoen is heel stabiel. Ik doe geen gekke dingen. Ik pak de ballen die ik moet pakken en soms nog wat extra."

Clean sheets

Branderhorst is niet nadrukkelijk bezig met de nul houden. "Iedereen heeft het maar op die clean sheets. Dat is lekker, maar we moeten als verdediging vooral blijven doen wat we moeten doen. En dan komen de clean sheets vanzelf."

Geen twaalfde man

Tegen Feyenoord verloor NEC uit in de slotfase met 5-3 in een kolkende Kuip. "Na die 3-3 was dat echt de twaalfde man. Dan is het heel moeilijk om de energie van Feyenoord tegen te houden. Dat zal nu minder zijn, dat is in ons voordeel. Dan krijgen we misschien ook net iets meer kansen."