Sport

NEC mogelijk nog zonder Jordy Bruijn tegen Feyenoord

Jordy Bruijn moest er al snel uit tegen Heracles
Jordy Bruijn moest er al snel uit tegen Heracles © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Het is onzeker of Jordy Bruijn zondag kan spelen tegen Feyenoord. De middenvelder van NEC kampt met een hoofdblessure.
Die liep hij op vorige week tegen Heracles. NEC is nog voorzichtig met Bruijn, die wel weer meetraint. "Hij heeft kleine stukjes meegedaan", verklaart trainer Rogier Meijer. "Vandaag heeft hij helemaal meegedaan, maar we hebben kort getraind. We moeten voorzichtig met hem zijn, zeker als iemand het aan zijn hoofd heeft. Hij is wel naar het kappertje geweest."
NEC vertrouwt op sterke defensie tegen Feyenoord
Ali Akman en Mikkel Duelund zijn de mogelijke vervangers van Bruijn. Verder ontbreken Edgar Barreto, Jonathan Okita, Joep van der Sluijs, Rens van Eijden, Mathias De Wolf en Pedro Ruiz door blessures. Souffian El Karouani speelt met Marokko nog op de Afrika Cup. "We hebben flinke concurrentie, maar het is ook een echte groep, waarin iedereen elkaar helpt. Dat is prettig om de te zien als trainer."

NEC moet top zijn

NEC verloor in De Kuip met 5-3 van Feyenoord na een 3-2 voorsprong. "Die Kuip is er zondag niet. Feyenoord is een hartstikke goeie tegenstander, de top van Nederland. Voor ons een mooie uitdaging om hetgeen wat we in De Kuip hebben laten zien nog een keer te herhalen in een thuiswedstrijd. Dan zullen we wel top moeten zijn."
In een oefenduel in november werd met 4-3 verloren. De laatste keer dat de Rotterdammers naar De Goffert kwamen, werd net 1-2. De laatste zege op Feyenoord is ruim zes jaar geleden, toen werd het 3-1.
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, Guth, Marquez, Odenthal, Verdonk; Schöne, Duelund, Proper; Tavsan, Mattsson.