Sport

Mees Siers als kind van de club nu assistent-trainer bij De Graafschap

DOETINCHEM - Mees Siers stopte met voetballen om jeugdtrainer te worden bij De Graafschap. En sinds deze week is hij assistent-trainer bij de club.
"Ik werd gevraagd en daar heb ik 'ja' op gezegd. Ik ben geboren in Doetinchem en ben een kind van de club. Een paar jaar geleden ben ik gestopt bij De Treffers. Toen deed de kans zich voor om hier trainer van de onder 17 van De Graafschap te worden. Ik had mijn UEFA-A behaald en ben hierheen gekomen."
Daar liep het direct uitstekend met spelers als Philip Brittijn en Devin Haen. "Ik had het goed naar mijn zin. We hebben prima gepresteerd. En nu zitten veel van die jongens bij de selectie, dat hebben ze zelf gedaan. Dat is goed voor de club. Die jongens hebben veel talent."

Coach betaald voetbal

Siers heeft duidelijke ambities. "Ik wil mezelf nu doorontwikkelen en uiteindelijk het papiertje coach betaald voetbal halen. Daar moet ik eerst punten voor halen en dan toegelaten worden op de cursus. En dan ooit ergens hoofdtrainer worden."

Fantastisch publiek

Tegen Almere City vanavond zit Siers voor het eerst op de bank als assistent-trainer. "Ja, in een hele andere rol. Maar wel mooi. Doodzonde dat onze fanatieke aanhang er niet bij is. Als ze er weer bij zijn, wordt dat heel speciaal. Onze supporters kennende zeker. Als speler heb ik dat mee mogen maken, het publiek hier is fantastisch. Ik ben ervan overtuigd dat we bovenin mee gaan doen dit seizoen."