Sport

De Graafschap beloont zichzelf te weinig: 'Ik word er een beetje moe van'

Danzell Gravenberch staat in de basis
Danzell Gravenberch staat in de basis © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap staat flink achter op de ploegen die strijden om directe promotie. Trainer Reinier Robbemond weet wel waar dat aan ligt.
"Misschien één of twee wedstrijden hebben we niet onze eigen kwaliteit kunnen brengen. Maar bijna alle wedstrijden zijn we dominant geweest ten opzichte van de tegenstander en hebben we veel meer gecreëerd. Ik val weer in herhalingen, maar niet de punten gehaald die we moeten halen. Daar word ik wel een beetje moe van. Daarom sta je nu waar je staat. Er zit meer in, als we onszelf eens een keer gaan belonen. Die stap moeten we wel een keer zetten. Want ook vorige week tegen Excelsior lieten we die momenten weer liggen, terwijl we een prima wedstrijd spelen."
De Graafschap beloont zichzelf te weinig
Danzell Gravenberch lijkt tegen Almere City FC opnieuw de voorkeur te krijgen in de spits bij De Graafschap. Hij had vorige week tegen Excelsior zijn eerste basisplaats van het seizoen. De aanvaller krijgt de voorkeur boven Devin Haen en de van corona herstelde Joey Konings. Er zijn waarschijnlijk niet veel wijzigingen in de basiself. Mogelijk keert Giovanni Korte terug in de ploeg.

Verbeek bijna terug

Danny Verbeek ontbreekt nog altijd vanwege een schouderblessure. Hij gaat zaterdag in een oefenduel tegen FC Bocholt weer minuten maken. Jeffry Fortes is met Kaapverdië geplaatst voor de achtste finales van de Afrika Cup. "Ik heb veel contact met hem. Ik ben blij voor hem, maar voor ons is het minder. Maar het is voor Jeffry een unieke kans om daar te spelen en ver te komen."
De Graafschap moet winnen om enigszins mee te blijven doen om rechtstreekse promotie. De achterstand op de nummer twee Excelsior is zes punten, maar die ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed. Almere City deed de afgelopen seizoenen steevast mee om promotie, maar maakt nu een belabberd seizoen door. De ploeg staat negentiende en kan bij een nederlaag zelfs naar de laatste plaats zakken. Voor de winterstop werd trainer Gertjan Verbeek al ontslagen en zijn opvolger Alex Pastoor verloor zijn eerste twee wedstrijden met 5-1 en 4-0.
"Er zijn veel mensen daar vertrokken, maar het is een club in ontwikkeling en ze zijn ongelooflijk ambitieus. Ik ken Alex goed. Hij krijgt het echt wel voor elkaar om zijn team gestructureerd te laten voetballen. Hij krijgt het echt wel op de rit. Maar dit is geen lekkere start met twee grote nederlagen. Maar het wordt geen makkelijke wedstrijd voor ons."
Opstelling: Jurjus; Lelieveld, van Heertum, van de Pavert, Baas; Dekker, Opoku, Schuurman; Brittijn, Gravenberch, Korte