Sport

Effectief NEC speelde niet eens goed

Mikkel Duelund na zijn eerste doelpunt voor NEC
Mikkel Duelund na zijn eerste doelpunt voor NEC © Broer van den Boom
GRONINGEN - NEC kwam vooral in de kwartfinales van de beker dankzij een heel hoog rendement. Tegen FC Groningen gingen beide kansen erin en dus werd het 1-2.
"Ik denk dat we uiterst effectief waren in de kansen benutten"vond trainer Rogier Meijer. "Het was geen geweldige wedstrijd, maar we hebben gewonnen. En dat is het belangrijkste in de beker. De eerste helft hadden we het lastig, dat hebben we in de rust proberen recht te zetten. Uiteindelijk maken we een doelpunt via Mikkel Duelund en verdedigen is ook een kunst."
NEC bekert verder
Mikkel Duelund was blij met het winnende doelpunt, zijn eerste namens NEC. "Dit is heel belangrijk voor mij en voor het team. Toen ik terugkwam van een blessure, was ik niet klaar om te spelen en anderen die speelden, deden het ook goed op mijn plek. Vandaag ging het voor rust niet eens goed, maar de tweede helft speelden we lekker. We lieten zien dat we toch kunnen winnen ondanks een mindere dag als team."

Andere energie

"FC Groningen was feller voor rust. Ze waren er meer klaar voor dan wij en zetten ons flink onder druk. We hebben daarover gesproken en kwamen het veld op als een nieuw team na de rust, met een andere energie. Voor mij was dit fijn, want ik heb een vervelende periode achter de rug met blessures. Ik had een flashback dat het net zo zou gaan als in Oekraïne, toen dit me ook overkwam. Maar nu heb ik een kans gepakt en mijn eerste doelpunt gemaakt."
NEC viert de zege
NEC viert de zege © Omroep Gelderland
In de kwartfinales speelt NEC thuis. "Misschien wel tegen Vitesse. Dat zou mooi zijn, revanche nemen. Want de laatste wedstrijd verdienden ze echt de drie punten niet. We krijgen ze binnenkort ook in de competitie. Dat wordt mooi, want honderd procent dat we echt niet gaan verliezen."
Meijer ziet het ook wel zitten. "Ik had deze vraag wel verwacht. Het maakt me niet zoveel uit, we kijken zaterdag wel naar de loting. Ik ben vooral blij dat we thuis spelen, hopelijk met publiek."