Sport

Amateurs DVS eervol ten onder: 'Jammer dat mijn vader er niet bij was'

De spelers van DVS poseren in het doel
De spelers van DVS poseren in het doel © Omroep Gelderland
ARNHEM - DVS'33 verloor met slechts 2-0 van Vitesse. En zo zit het bekeravontuur erop.
"Het is leuker om er tegen zo'n ploeg uit te gaan dan tegen amateurs", vond verdediger Tim van de Berg. "Voor ons is dit een mooie ervaring, waar we een tijd naartoe hebben kunnen leven. We hebben mooie potten gespeeld, tegen Eindhoven en Noordwijk. Zo hebben we DVS mooi op de kaart kunnen zetten."
Bekeravontuur DVS eindigt tegen Vitesse
DVS had na de 1-0 enkele goede kansen op de gelijkmaker. "De 1-0 was een beetje ongelukkig en ik vond dat er een overtreding aan vooraf ging", zei Benjamin Roemeon. "Voor ons kreeg Ali Akla een opgelegde kans, maar hij drukte hem net iets te ver af. En na rust kwam ik los en moest ik afdrukken, maar ik vond dat ik te ver van de goal afstond. Ik twijfelde even en toen zaten zij er weer kort op. Daar is Vitesse sterk in."
"Ik ben trots op mijn medespelers, hoe we hebben gevochten vandaag. We kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten. We hebben weinig kansen weggegeven. Onze keeper is weinig getest, dus dat is een compliment voor de verdediging. We zijn in de achtste finales gekomen, zo ver zijn we nog nooit gekomen. Dit maak ik waarschijnlijk nooit meer mee."
Van de Berg was ook tevreden. "Zij waren de betere ploeg, maar we deden leuk mee. Ik moest tegen Openda spelen. Dan weet je dat het een lastige avond wordt. Ik denk dat ik het prima deed tegen hem. Als we zo blijven spelen, komen we ook een eind in de competitie. We mogen weer op 5 februari."
Tim van de Berg van DVS'33
Tim van de Berg van DVS'33 © Omroep Gelderland
Iedereen bij DVS vond het wel jammer dat er geen fans mee konden reizen. "Dat is vervelend van de coronamaatregelen", vond Roemeon. "Ik had het liever anders gezien. Mijn vader is er altijd. Die was een beetje boos dat hij niet mee kon. Ze hebben nu allemaal voor de TV gezeten. Dus ik hoop dat ze trots zijn op mij en mijn teamgenoten. Ik denk het wel."