Sport

Bekeravontuur DVS ten einde, Vitesse naar kwartfinales

De spelers van DVS beseffen dat het voorbij is
De spelers van DVS beseffen dat het voorbij is © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het bekeravontuur van de amateurs van DVS'33 uit Ermelo zit erop. In GelreDome was Vitesse met 2-0 te sterk.
Bekeravontuur DVS eindigt tegen Vitesse
Vitesse begon met vrijwel alle basisspelers en liet zo zien het duel serieus te nemen. De derde divisionist koos voor vijf verdedigers, maar durfde er wel degelijk uit te komen in de beginfase. Na een kwartier zette Vitesse meer aan en toen kwamen de amateurs nauwelijks nog van eigen helft af. Na goed werk van Loïs Openda opende Daan Huisman de score met een bekeken schuiver in de hoek.
De 1-0 van Daan Huisman wordt gevierd
De 1-0 van Daan Huisman wordt gevierd © Omroep Gelderland
Vitesse had naar 2-0 uit kunnen lopen via Openda, toen uit het niets opeens DVS een megakans kreeg. Maar Ali Akla schoof de bal hard voorlangs. Vanaf de tribune werd hem toegeroepen: "We hebben je het al vergeven, Ali!" De profs bleven druk zetten en vrije verdediger Riechedly Bazoer speelde vaak als extra aanvaller, maar echte kansen leverde het niet op. Vlak voor rust claimde Opende een strafschop, maar die kreeg de Belg niet. Bij rust was het slechts 1-0.
Loïs Openda claimt tevergeefs een strafschop
Loïs Openda claimt tevergeefs een strafschop © Omroep Gelderland
In de tweede helft kreeg DVS een kans via Benjamin Roemeon, die wild naast schoot. En na geknoei in de defensie van DVS was het wel raak toen Openda scoorde met een fraai lobje. Daarmee was het duel meteen beslist. Vitesse gaf nooit meer vol gas. Openda had nog een aardige poging in het zijnet en Huisman probeerde het van afstand, maar doelman Waterberg tikte de bal over zijn doel.
Vitesse speelt in de kwartfinales een uitwedstrijd en treft dan mogelijk Ajax, PSV of NEC, als die ploeg woensdag wint in Groningen.