Sport

NEC met de nodige wijzigingen in actie in bekertoernooi

Trainer Rogier Meijer.
Trainer Rogier Meijer. © Orange Pictures
NIJMEGEN - Bij NEC heeft maar één speler de KNVB-beker ooit gewonnen en dat is de ervaren Deen Lasse Schöne. Dat deed hij in 2019 met Ajax.
"Dat was een bijzonder moment. Helaas heb ik ook een ander soort finale mee mogen maken, maar het is een mooi toernooi. En als je er nog in zit, moet je ook proberen te winnen. Het is een prijs, dus je moet er alles aan doen. Jammer dat we niet thuis spelen, maar Groningen uit is ook te doen. Ze hebben een moeilijke periode, maar ik denk dat we een goeie kans maken."
NEC gaat rouleren in de beker
Schöne begint mogelijk op de bank, want trainer Rogier Meijer gaat flink rouleren. "Na zondag hebben we twee weken rust, dus ik kan makkelijk spelen. En ik wil ook altijd spelen. Soms neemt de trainer me niet eens mee, dan krijgt hij mijn gezeur ook niet", lacht de Deen.
Lasse Schöne na de training.
Lasse Schöne na de training. © Omroep Gelderland
Jordy Bruijn is er zeker niet bij, hij liep zaterdag tegen Heracles een hoofdblessure op en trainde sindsdien niet meer mee. Jonathan Okita stond wel weer op het veld, maar is nog niet speelklaar, net als Edgar Barreto en Joep van der Sluijs. Souffian El Karouani speelt met Marokko op de Afrika Cup.
Vermoedelijke opstelling NEC: Vukovic; Bronkhorst, Marquez, Odenthal, Verdonk; Vet, Duelund, Proper; Tavsan, Romeny, Mattsson.