Sport

Bazoer rekent niet meer op winterse overgang naar Feyenoord

Riechedly Bazoer in duel met Feyenoord-middenvelder Guus Til.
Riechedly Bazoer in duel met Feyenoord-middenvelder Guus Til. © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Riechedly Bazoer houdt er rekening mee dat hij het seizoen afmaakt bij Vitesse. De centrumverdediger erkende eerder deze maand, tijdens het trainingskamp in Portugal, dat er serieuze belangstelling voor hem was van buitenaf. Op dat moment ging het vooral om PSV en nadien werd Feyenoord heel concreet, maar van een overstap in januari lijkt het nu niet meer te komen.
"Ik denk het niet", antwoordt Bazoer zaterdagavond bij ESPN op de vraag of er tijdens deze transferperiode nog kansen liggen naar Rotterdam-Zuid te verkassen. "Er is contact geweest met Feyenoord, maar het is op dit moment stil. En ik heb al vaak aangegeven dat ik me hier bij Vitesse ook heel goed voel. Het is geen straf hier te blijven, absoluut niet. Ik voel me goed, heb een goede band met de trainer en mijn teamgenoten. Ik denk dat ik het seizoen hier afmaak, ja."
Bazoer zegt dat hij de wedstrijd van zaterdag tegen Feyenoord (0-1 zege) niet met méér druk inging dan andere wedstrijden. "Ik had dat persoonlijk niet, het is denk ik vooral iets voor de buitenwereld", licht hij toe. "Ik wil gewoon altijd een goede wedstrijd spelen en ik denk dat ik dat vandaag weer heb laten zien. Dus ik ben er blij mee."
Bazoer arriveerde in de zomer van 2019 bij Vitesse. Na zijn eerste jaar verscheen trainer Thomas Letsch ten tonele, die hem omvormde tot verdediger. Op die positie groeide Bazoer uit tot een belangrijke pilaar in het elftal. Over enkele maanden is hij transfervrij.