Sport

NEC en Heracles scoren niet in tranentrekker

Ali Akman gaat neer
Ali Akman gaat neer © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC is zaterdagavond in de eigen Goffert niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. De wedstrijd deed pijn aan de ogen en sleepte zich voort.
NEC speelt doelpuntloos gelijk
NEC begon met dezelfde elf namen aan het duel als in de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen Willem II. Maar het draaide voor geen meter. Heracles was dichtbij de openingstreffer toen Lucas Schoofs de paal raakte. Jordy Bruijn moest zich al vroeg laten vervangen, Ali Akman kwam in zijn plaats.
Jordy Bruijn keert nog niet terug bij NEC
Jordy Bruijn keert nog niet terug bij NEC © Broer van den Boom
Lange tijd sleepte de wedstrijd zich voort als een probaat slaapmiddel. Op het middenveld leden Lasse Schöne en Dirk Proper opvallend veel balverlies. Het werd in de slotfase van de eerste helft wat minder slecht. Cas Odenthal had een kopkans en aan de andere kant kopte Sinan Bakis naast. De beste kans was voor Elayis Tavsan, die naar binnen kapte, maar zijn schot werd nog getoucheerd door Mats Knoester. Magnus Mattsson raakte na een aardige actie nog het zijnet.
Elayis Tavsan na zijn gemiste kans
Elayis Tavsan na zijn gemiste kans © Broer van den Boom
Na rust begon NEC zwak en de gasten hadden enkele kansen. Een inzet van Bakis werd uitstekend gekeerd door doelman Mattijs Branderhorst en de doelman was ook paraat bij een vrije trap van Giacomo Quagliata. Namens NEC schoot Mattsson voorlangs. Als kijkspel bleef het ondermaats. Serieuze kansen waren er niet meer. NEC hield wel voor de derde keer op rij de nul, maar veel meer positiefs viel er niet te melden.