Sport

Vitesse-trainer Letsch twijfelt over voorhoede in 'superwedstrijd' tegen Feyenoord

Vitesse-trainer Thomas Letsch
Vitesse-trainer Thomas Letsch © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse-trainer Thomas Letsch kijkt uit naar de wedstrijd tegen Feyenoord zaterdagavond. De Arnhemmers hervatten de competitie in De Kuip. "Een superwedstrijd om het jaar mee te starten", aldus de Duitser.
"Het zal een zware wedstrijd zijn, maar het is ook een superwedstrijd. Tegen een top drie-club uit de eredivisie. Je kunt niet beter het jaar starten. Hoewel het zwaar zal worden, zijn we goed voorbereid", vertelt de Duitser.
Daarnaast put de trainer vertrouwen uit voorgaande wedstrijden tegen Feyenoord. Thuis werd er bijvoorbeeld dit jaar gewonnen met 2-1, door twee goals van Loïs Openda. Vorig jaar werd het in De Kuip 0-0, terwijl Openda Vitesse daar naar de winst had moeten schieten. "We hebben het in principe altijd goed gedaan tegen ze. Hopelijk doen we dat morgen ook weer."
Het zou in ieder geval een goede start van 2022 kunnen betekenen. Maar verder zegt het resultaat in De Kuip helemaal niks, zegt Letsch. "Er is nog een half seizoen te spelen. Deze wedstrijd beslist echt niks. Ik kijk ook niet nara de ranglijst, want deze wedstrijd zegt echt niet waar wij gaan eindigen."

Wel Bazoer

Tegen Feyenoord kan de coach nog wel beschikken over Riechedly Bazoer, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Feyenoord. "Maar hij is wat mij betreft 100 procent met zijn hoofd bij Vitesse. Op de trainingen is hij gefocust."
Verder is ook de nieuwe aanwinst Adrian Grbić beschikbaar voor Letsch. Die nog niet wil zeggen of de Oostenrijker start in de spits. "Hij heeft volledig mee kunnen trainen en heeft in Lorient, waar hij van wordt gehuurd, ook nog getraind. Hij kan dus zeker spelen. Hij zit in ieder geval bij de selectie."
Maar of de spits meteen start, is nog een twijfelgeval. Mogelijk krijgt Thomas Buitink de voorkeur. De trainer kan er ook nog voor kiezen om ze allebei te laten starten, dan zou Vitesse met drie aanvallers gaan spelen. Of hij kiest ervoor om Thomas Buitink erbuiten te laten en gewoon te starten met Daan Huisman.

Twijfelgevallen

Daarnaast zijn er nog wat twijfelgevallen bij Vitesse. Romaric Yapi is geblesseerd geweest, hij is mogelijk niet op tijd fit. Ook de drie die met een coronabesmetting kampten, zijn er mogelijk nog niet bij.
Vermoedelijke opstelling: Houwen, Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Bero, Huisman, Tronstad, Wittek; Openda, Grbic/Buitink