Sport

Bazoer wil spelen tegen Feyenoord: 'Ik ga er met volle focus in'

Bazoer en Letsch spraken veel over een mogelijke transfer.
Bazoer en Letsch spraken veel over een mogelijke transfer. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer staat nadrukkelijk in de belangstelling van Feyenoord. De uitblinker in Arnhem had zelfs al een gesprek met de Rotterdammers. En morgen volgt de wedstrijd tegen Feyenoord, in de Kuip. Een beladen duel voor Bazoer.
Van camera naar camera, van krant naar krant én telkens hetzelfde verhaal. Maar Riechedly Bazoer ondergaat zijn interviews over de belangstelling van Feyenoord relaxt. "Ik vind het niet vervelend hoor om er over te moeten praten, jullie doen ook je werk. Ik moet alleen telkens dezelfde antwoorden geven."
Kijk hier naar de reactie van Bazoer op de belangstelling van Feyenoord:
Bazoer zegt gewoon te spelen tegen Feyenoord, ondanks interesse
En dus vertelt Bazoer minstens voor vijf journalisten dat er wel meer speelt dan alleen Feyenoord, dat hij gewoon een contract heeft bij Vitesse en dat hij trainer Thomas Letsch dankbaar is. Maar de verdediger zit wel in een gekke situatie, nu hij met Vitesse tegen Feyenoord moet aantreden zaterdagavond.
"Ik probeer me er vooral niet op te focussen. Ik heb een aflopend contract, dat weet ik. En ik voel me gelukkig hier. Maar ik weet ook dat ik een contract te respecteren heb richting mijn medespelers en een trainer die mij veel heeft geholpen. Dus wil ik zaterdag een goede wedstrijd spelen. Nee, die transferperikelen zitten dan niet in mijn hoofd."

'Gewoon spelen'

En dus was het wat Bazoer betreft ook geen vraag of hij wel of niet moet spelen zaterdag. "Ik wil elke wedstrijd spelen. Als de trainer mij opstelt, geef ik 100 procent. Ik kan die wedstrijd ook met de volle focus spelen, absoluut."
Daar is zijn trainer Thomas Letsch ook van overtuigd. "Ik ga niet zeggen of hij speelt, want dan weten ze dat bij Feyenoord ook, maar ik heb er absoluut het vertrouwen in dat Riechedly met zijn hoofd hier is."
De trainer sprak er veel over met zijn uitblinker. "Wij praten normaal al veel, maar nu het een speciale situatie is natuurlijk helemaal. Maar ik ga er vanuit dat hij tot de zomer hier speelt en nu met zijn hoofd volledig bij Vitesse is. Wanneer ik het gevoel heb dat hij dat niet was, dan speelt hij sowieso niet. Maar die indruk heb ik nu niet."

Wat gebeurt er na Feyenoord-Vitesse?

Feyenoord en Vitesse steggelen de afgelopen dagen over een mogelijke transfersom voor Bazoer, die moet worden betaald als hij nog in januari de overstap maakt. Vitesse wil naar verluidt drie miljoen euro hebben. Daarmee probeert de Arnhemse club Feyenoord ook af te schrikken. "Ik heb natuurlijk ook één en ander gehoord", stelt Bazoer. "Het is Vitesse's goed recht om zich zo op te stellen. Ik heb hier ene contract getekend en voel me hier goed. Dus ik kan daarover niks negatiefs zeggen."
Kan hij wel zeggen of hij na Feyenoord-Vitesse nog in het geel en zwart speelt? "Ja." Of dat na 31 januari nog zo is? Daar twijfelt de verdediger iets meer over. "Wie weet, we gaan het zien."