Corona blijft een factor, weet iedereen bij De Graafschap

Jesse Schuurman
Jesse Schuurman © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Het was lange tijd onzeker of de wedstrijd van De Graafschap uit tegen Excelsior wel door zou gaan. Corona had weer roet in het eten kunnen gooien.
"Ze hadden daar een corona-uitbraak en dan is het afwachten of het doorgaat", weet middenvelder Jesse Schuurman. "We gaan ervan uit dat we spelen. We hebben dat het afgelopen seizoen al een aantal keren gehad, dat tegenstanders niet konden spelen. Ik denk dat wij er over het algemeen redelijk vanaf komen. Maar het is niet te voorspellen hoe het allemaal gaat lopen met corona. De veiligheid van mensen staat altijd voorop. We moeten er maar mee dealen."

Een raadsel

Trainer Reinier Robbemond heeft geen idee wie de tegentander in het veld zal brengen. "Vorige week ging hun wedstrijd niet door, dus het is voor ons ook een raadsel. Al denk ik dat zij binnen de manier van spelen niet veel anders zal zijn. Dan heb je het alleen over specifieke kwaliteiten. Dat zullen we morgen wel horen."

Thuis terecht gewonnen

"Het blijft een hele goede ploeg met de topscorer in huis. Een team met een duidelijke speelwijze. Ze doen veel vanuit de omschakeling. Maar thuis hebben we één van onze beste wedstrijden gespeeld en ook terecht gewonnen. Dus we weten ook dat we resultaat tegen ze kunnen halen."

Schuurman wil scoren

Schuurman kan een factor worden, want vorig seizoen scoorde hij vaak in topwedstrijden. "Tegen Go Ahead en Almere. Ik wil graag scoren en het team daarin helpen. En voor mezelf is het ook lekker. Thuis wonnen we. Dat was in een vol stadion, dat gaf ons een extra boost. Maar we moeten weer naar dat voetbal toe. Dan kunnen we het de betere teams in de competitie heel lastig maken. Het is aan ons om het weer op de rit te krijgen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!