Sport

De Graafschap krijgt kans om seizoen nog interessant te maken

Joey Konings ontbreekt nog bij De Graafschap
Joey Konings ontbreekt nog bij De Graafschap © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Als De Graafschap de komende maanden nog mee wil doen om rechtstreekse promotie, is een overwinning morgenavond uit tegen Excelsior noodzakelijk.
De achterstand op de Rotterdammers, die tweede staan in de eerste divisie, is nu zes punten. Excelsior heeft bovendien nog een duel tegoed. Aangezien de eerste twee ploegen direct promoveren, kan De Graafschap alleen weer aanhaken als er wordt gewonnen.
"We gaan er ook voor", zegt middenvelder Jesse Schuurman vol ambitie. "We hebben thuis laten zien dat we Excelsior ook kunnen verslaan. We moeten alleen wat makkelijker gaan scoren, dan kunnen we wedstrijden sneller in winst omzetten."
De Graafschap staat voor cruciale wedstrijd
Bij een nederlaag spelen de Doetinchemmers de rest van het seizoen om des keizers baard. Plaatsing voor de play-offs is dan het enige doel en dat lijkt nauwelijks mis te kunnen gaan. De Graafschap heeft nu een marge van tien punten.
Jeffry Fortes is er niet bij, hij doet mee aan de Afrika Cup
Jeffry Fortes is er niet bij, hij doet mee aan de Afrika Cup © Omroep Gelderland
Spits Joey Konings is nog niet terug na een coronabesmetting. Danny Verbeek ontbreekt ook vanwege een schouderblessure. Jeffry Fortes is er voorlopig nog niet bij. Hij is met Kaapverdië hard op weg om de achtste finales van de Afrika Cup te bereiken. In dat geval zal hij nog minimaal twee wedstrijden missen. Verder krijgt Denzell Gravenberch mogelijk een plek in de basiself. Maar trainer Reinier Robbemond heeft de opstelling nog niet bekendgemaakt.
Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, van Heertum, van de Pavert, Baas; Dekker, Opoku, Schuurman; Acheffay, Gravenberch, Korte.