Sport

'Vitesse huurt spits Adrian Grbic voor half jaar'

Spits Adrian Grbic, rechts in het witte tenue, is onderweg naar Vitesse
Spits Adrian Grbic, rechts in het witte tenue, is onderweg naar Vitesse © Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse is dicht bij de huur van een nieuwe spits. Het gaat om Adrian Grbic, die de plek moet innemen van de vertrokken Oussama Darfalou.
De 25-jarige Grbic staat onder contract bij FC Lorient in de Franse competitie. De Oostenrijker speelt daar op het hoogste niveau. Volgens Moustapha Kamara, die de belangen behartigt van veel jonge spelers, is het 'al zeker' dat Grbic snel naar Arnhem komt.

Reservespeler

De verwachting is dat de aanvaller begin van deze nieuwe week aansluit bij de selectie van trainer Thomas Letsch. Het gaat om een verhuurperiode van een half jaar. Lorient strijdt op het hoogste niveau tegen degradatie. Hij zit bij de club in Bretagne vooral op de bank en scoorde dit seizoen tot nu toe één keer. Grbic is 9-voudig Oostenrijks international.

Welkome versterking

Vitesse ziet in Grbic, die wel uiterst productief was op het tweede Franse niveau bij Clermont Foot, een welkome versterking in de voorhoede. Oussama Darfalou werd verhuurd aan PEC Zwolle. Letsch heeft nu alleen nog de beschikking over Thomas Buitink, Nikolai Baden Frederiksen en Lois Openda.

Verdedigende middenvelder

Vitesse heeft ook Cheikh Niasse op de korrel. Maar die interesse is volgens Kamara veel minder concreet. Ook NEC en FC Groningen zijn in de markt voor de verdedigende middenvelder van OSC Lille.
Niasse is een 21-jarige Senegalees. Volgens Franse journalisten heeft Vitesse een aanbieding neergelegd. Ook Anderlecht wil het talent graag inlijven.