Sport

NEC-trainer Meijer blij om weer thuis te zijn: 'Nu zo snel mogelijk iedereen boosteren'

Rogier Meijer op het balkon van zijn hotelkamer in Spanje.
Rogier Meijer op het balkon van zijn hotelkamer in Spanje. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC-trainer Rogier Meijer tilt niet te zwaar aan het afbreken van het trainingskamp in Spanje. "Als je hier als trainer nu nog niet flexibel in bent, dan is er iets niet goed. Dit speelt al twee jaar, je houdt er altijd rekening mee."
Meijer vindt het jammer dat de oefenwedstrijd tegen Hamburger SV niet door kon gaan. "We hadden een deel 4-3-3 en een deel 5-3-2 willen spelen. Dat kon nu dus niet. Maar tweederde van de clubs speelt geen oefenwedstrijden. Verder hebben wij daar wel alles kunnen doen, ook fysiek. En de komende weken wordt het vast niet anders, corona zal invloed blijven houden."

Snel boosteren

NEC had vorig seizoen één keer te maken met een flinke corona-uitbraak, maar won ondanks het gemis van acht spelers toch van NAC. "Als we kunnen spelen en het moet, dan staan we er gewoon. De laatste tijd hoefden we even wat minder rekening te houden met corona. Maar van deze variant word je weliswaar minder ziek, maar het grijpt veel sneller om zich heen. Ik ben wel blij dat we weer thuis zijn. En voorlopig nog geen besmettingen, maar dat kan de komende dagen alsnog komen. We gaan zorgen dat we iedereen zo snel mogelijk hebben geboosterd."
Het grootste risico is wel voorbij, want dat zat in de feestdagen, toen de spelers uitzwierven over de hele wereld. "Daar wil ik wel even wat over zeggen", benadrukt Meijer. "Ik heb makkelijk praten, ik rijd naar Doetinchem en dan ben ik bij mijn familie. Maar veel spelers hebben hun familie tijdenlang niet gezien, dus mogen ze van mij naar Australië en Brazilië in die periode. Ik ga een speler nooit vakantie ontzeggen. Iedereen heeft daar behoefte aan en ze hebben het recht om hun familie te zien. Maar we hebben de spelers wel meegegeven dat ze zich goed aan de coronaregels moesten houden van het land waar ze waren."

Veel spelers snel terug

Ondertussen kampte NEC ook door blessures met heel wat afwezigen. "Maar dat ziet er best goed uit. Okita, van der Sluijs en Barreto zullen er volgende week nog niet bij zijn, net als de langdurig afwezigen. Maar Danny Vukovic sluit weer aan als hij uit quarantaine is en ook Duelund en Marquez verwacht ik snel terug."
De onfortuinlijke Pedro Ruiz
De onfortuinlijke Pedro Ruiz © Omroep Gelderland
Pedro Ruiz komt dit seizoen niet meer in actie. "Hij is weer geopereerd aan zijn knie en dat zal lang duren. Over zijn kwaliteiten bestaat geen enkele twijfel en dat hebben we ook kunnen zien in die vlagen dat hij wel mee kon doen. Hij heeft veel potentie, maar het lichaam moet ook meewerken. Als hij die blessures niet gehad, zou hij niet bij ons hebben gespeeld. Maar hij deed bewust een stap terug om bij ons aan voetballen toe te kunnen komen."

Ander type spits

NEC speurt wel naar een eventuele vervanger. "We kijken op de markt, maar het aanbod is niet zo groot. Want iedereen zoekt een spits en het moet wel direct raak zijn. We vullen het nu vaak anders in. We zoeken dan ook een ander type spits, met wie we ook iets kunnen forceren. Zoals Ruiz."