Sport

Vitesse neemt geen risico meer en verlaat trainingskamp in Portugal

Vitesse verlaat per direct Portugal en gaat naar huis
Vitesse verlaat per direct Portugal en gaat naar huis © Omroep Gelderland
ALCANTARILHA - Vitesse vertrekt uit Portugal en vliegt vanavond nog terug naar Nederland. Dat melden bronnen aan Omroep Gelderland.
Vitesse zit bijna aan het eind van het trainingskamp en wil nu het aantal besmettingen overal flink toeneemt, geen enkel risico meer nemen. In de selectie is sprake van een aantal positieve gevallen. Er is vrees binnen de Arnhemse club voor een grote corona uitbraak.

Ook geen oefenduel

Daarmee vervalt ook het oefenduel dat Vitesse zaterdagavond in Albufeira nog zou spelen tegen het Zwitserse Servette FC. Aanvankelijk zou Vitesse zondag terugreizen, maar dat gebeurt dus nu al een aantal dagen eerder.
Vitesse heeft te maken met een aantal positieve sneltests binnen de spelersgroep. Daarom wil de club geen enkel risico meer nemen met het oog op de hervatting van de competitie volgende week tegen Feyenoord.

Quarantaine

Mogelijk moet een aantal spelers in Portugal achterblijven als later vandaag uit een PCR test blijkt dat ze nog steeds positief zijn. Ze moeten dan in quarantaine. Eerder vertrok Ajax al uit Portugal. Ook NEC heeft vandaag het besluit genomen om terug te vliegen.
PSV en Feyenoord annuleerden het trainingskamp vlak voor hun vertrek naar Spanje toen er ook sprake was van een uitbraak van het virus binnen de groep.