Sport

Vitesse blijft vooralsnog in Portugal maar houdt vinger aan de pols

Vitesse is na een corona uitbraak in de selectie vertrokken uit Portugal
Vitesse is na een corona uitbraak in de selectie vertrokken uit Portugal © Omroep Gelderland
ALCANTARILHA - Vitesse en NEC maken het trainingskamp in het zuiden van Europa waarschijnlijk gewoon af. Vitesse laat weten de situatie nauwlettend in de gaten te houden, maar neemt vooralsnog geen grote maatregelen.
Update: Inmiddels is bekend dat Vitesse en NEC terugkeren naar Nederland
De Arnhemse club verblijft de hele week al in een afgelegen Golf Resort in de heuvels van de Portugese Algarve. Daar zit de selectie van Thomas Letsch nagenoeg alleen, verspreid over tientallen huisjes die horen bij het afgesloten complex. Tot nu toe is er geen sprake van positieve coronabesmettingen. Vitesse zet het trainingskamp daarom nog altijd voort.
NEC sloot donderdagochtend de deuren voor de pers. Vitesse doet dat niet en heeft voor donderdagmiddag ook een persbijeenkomst georganiseerd. Personeel van het hotel, fotografen en journalisten worden wel nadrukkelijk op afstand gehouden.
"Hier zitten we zo veilig mogelijk en we doen er ook alles aan om het zo veilig mogelijk te houden", zei trainer Letsch deze week al. "We hebben onze eigen eetzaal, gaan in kleine groepjes de fitness in en zitten hier echt in een bubbel. Wat dat betreft zijn hier de omstandigheden hetzelfde als op Papendal in Arnhem."

Ruime afstand

Vitesse zegt na de verhalen elders van clubs (Ajax en NEC) extra alert te zijn. "We houden alles goed in de gaten, maar buiten kun je voldoende afstand houden en dat wordt ook door iedereen gerespecteerd", zegt een woordvoerder van Vitesse.
Feyenoord en PSV annuleerden, kort voor de start van hun trainingskamp in Spanje hun reis al, vanwege een uitbraak in de selectie van het coronavirus. Ajax, dat al vier dagen in Portugal was, brak de voorbereiding op de tweede seizoenshelft ook af en is woensdag vertrokken.
NEC verblijft ook nog altijd in Spanje en speelt vrijdag een oefenwedstrijd. Ook AZ zit in het buitenland. Alle andere clubs in het Nederlandse voetbal bleven thuis. Vitesse speelt zaterdag tegen het Zwitserse Servette uit Geneve en vliegt zondag terug.