Sport

Magnus Mattsson is het muzikale brein van NEC

Magnus Mattsson
Magnus Mattsson © Omroep Gelderland
ALHAURíN EL GRANDE - Magnus Mattson is voetballer bij NEC, maar hij heeft ook een aparte hobby. De Deen maakt in zijn vrije tijd muziek.
"Ik speel piano. Ik ben niet klassiek geschoold, ik heb het mijzelf aangeleerd. Ik heb een piano in mijn woonkamer in Nijmegen en ook een kleine studio, waarin ik muziek maak. Voor podcasts en voor andere artiesten. Een beetje R&B, hiphop en soul. Van alles wat. Ik zou best wat in de muziek willen doen na mijn carrière. Maar het is niet makkelijk om professioneel muzikant te worden. Net zo lastig als profvoetballer."
Een Nederlands lied behoort nog niet tot de mogelijkheden. "Hahaha, ik kan in ieder geval niet zingen. Ik kan wel de muziek erbij maken. Maar hier bij NEC kan eigenlijk niemand goed zingen. Nee, Souffian El Karouani al helemaal niet."
Magnus Mattsson op de training
Magnus Mattsson op de training © Broer van den Boom
Mattsson heeft het ondertussen ook prima naar zijn zin op het trainingskamp in Zuid-Spanje. "Het is fijn om wat zuidelijker te vertoeven dan Nederland met wat beter weer. En ook prettig om eens wat langer dan een paar dagen samen te zijn met je team. Het is goed voor de teamspirit en we zitten ook in een prachtige omgeving. En we hebben ook heel veel lol samen."

Vaste waarde bij NEC

De Deense aanvaller is uitgegroeid tot een vaste waarde bij NEC. "Dat is een lekker gevoel. Ik heb me de laatste maanden echt verbeterd en ik heb nu veel vertrouwen. Maar het kan altijd beter. We krijgen veel vrijheid voorin en daar gedij ik goed in. In Denemarken speelde ik vaak als aanvallende linkermiddenvelder met veel vrijheid om voor het doel te komen en daar lijkt deze positie wel een beetje op. Ik heb een goede klik met Jordy Bruijn en dat leidde al tot een mooi doelpunt uit tegen Willem II."